ΑρχικήΠαραπολιτικάΗ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου αφήνει το Μαξίμου και πάει Ουάσινγκτον

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου αφήνει το Μαξίμου και πάει Ουάσινγκτον

Αλλαγές αναμένονται στο γραφείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, νυν διπλωματική σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναχωρεί μόνιμα για τις ΗΠΑ αφήνοντας την θέση της. Μάλιστα, αναμένεται αρχές του 2020 να είναι η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον αφού και προς το τέλος του έτους αποχωρεί ο νυν πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, ο οποίος διορίστηκε το 2016.

Από το 2002 ως το 2007 η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου διετέλεσε αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Από το 2007 ως το 2012 υπήρξε επικεφαλής του γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και το 2013 τοποθετήθηκε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, θέση από την οποία εργάστηκε για την ελληνική Προεδρία στην ΕΕ.

Αυτή η αποχώρηση, θα επιφέρει και αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου Γρηγόρης Δελαβέκουρας αναβαθμίζεται και γίνεται ο νέος διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Γεννημένος στην Αθήνα (με καταγωγή από τη Νάουσα) το 1975, με σπουδές Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας μπήκε στο Διπλωματικό Σώμα το 2000, όταν και τοποθετήθηκε στο Διπλωματικό Γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών. Από το 2003 ως το 2007 υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Νέα Υόρκη).

Στη συνέχεια, μέχρι το 2013 ο κ. Δελαβέκουρας ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, έχοντας υπηρετήσει κοντά σε επτά διαφορετικούς υπουργούς, από τη Ντόρα Μπακογιάννη μέχρι το Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Αφού παρέδωσε στον Κωνσταντίνο Κούτρα, μετακόμισε στη Γερμανία και ανέλαβε το Γενικό Προξενείο της χώρας μας στο Ντίσελντορφ, το μεγαλύτερο Προξενείο της Ελλάδας στην Ευρώπη. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν στην Αλβανία, ως Σύμβουλος της Πρεσβείας μας στα Τίρανα.