Η αποχή του Μεϊμαράκη από ψηφοφορία για τη Βόρεια Μακεδονία 

7 mins read

Όπως γράφει η «Καθημερινή» στη στήλη «Θεωρείο», την περασμένη εβδομάδα δόθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου η τελική έγκριση της έκθεσης που αφορά τις (προ)προενταξιακές συζητήσεις για τη Βόρεια Μακεδονία. 
Η έκθεση σημειώνει τα βήματα που έχουν γίνει, τονίζοντας κυρίως τη σημασία της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Στο τέλος κλήθηκαν να ψηφίσουν τα μέλη που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη επιτροπή από όλες τις πολιτικές ομάδες. Το αποτέλεσμα ήταν 61 ψήφοι υπέρ, 4 κατά και 2 επέλεξαν αποχή. Το επόμενο βήμα είναι να εισέλθει η έκθεση στις 24 Μαρτίου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και, εφόσον ψηφιστεί, θα γίνει το επόμενο βήμα για την προενταξιακή συζήτηση που αφορά τη Βόρεια Μακεδονία.
Το σημαντικό το κράτησα για το τέλος, γράφει η «Καθημερινή»: «Από τους δύο που επέλεξαν αποχή, ο ένας ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Υποθέτω πως ήταν σε πλήρη συνεννόηση με το Μαξίμου και το ΥΠΕΞ. Ο λόγος, ωστόσο, που κράτησε αυτή τη στάση έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο έτερος που επέλεξε αποχή είναι ο Γιώργος Γεωργίου, ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα