Η αυστηρή απάντηση της Θεοδωρίδου στη Λινού για τον εμβολιασμό των 30άρηδων με AstraZeneca

12 mins read

Στις δηλώσεις της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού, με τις οποίες υποστηρίζει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στην ηλικιακή ομάδα 30-39, αλλά να «ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός με την AstraZeneca μετά τα 50» και ότι «οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55», απάντησε η κ. Θεοδωρίδου.

Συγκεκριμένα υποστήριξε: «Με όλο το σεβασμό στην καθηγήτρια την κ. Λινού, κάθε χώρα καθορίζει το πρόγραμμά της. Με τα δικά της τα στοιχεία, τις δικές της ανάγκες. Κι εδώ υπάρχει μία μικρή ανακρίβεια ότι όλες οι χώρες (σ.σ. ωστόσο η κ. Λινου δεν μίλησε για όλες αλλά για τις περισσότερες χώρες, άρα η ανακρίβεια είναι της κ. Θεοδωρίδου). Κάθε χώρα έχει το δικό της πρόγραμμα και ποικιλία στις ηλικίες που έχει αποφασίσει να εμβολιάζει. Όπως υπάρχουν και πάρα πολλές χώρες, οι οποίες εμβολιάζουνε χωρίς κανένα περιορισμό, από την ηλικία των 18 ετών και άνω. Επομένως, η προσπάθεια της χώρας μας είναι και ο νέος πληθυσμός, ο πληθυσμός με την μεγάλη κινητικότητα να εμβολιαστεί, που θέλουμε γρήγορα να ανοσοποιηθεί».

«Και η Μεγάλη Βρετανία έχει κι αυτή το όριο στους άνω των 30. Έχει κάνει εκατομμύρια εμβολιασμούς με καταγραφή των συμβάντων. Άρα η απόφαση της χώρας μας δεν εκτός της γραμμής πολλών άλλων χωρών», συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Πρέπει να εμβολιαστούν οπωσδήποτε οι 30άρηδες, αλλά το AstraZeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου, όπου το έχουν εγκρίνει, είναι για μετά τα 55 έτη. Δεν ξέρω γιατί η επιτροπή και η πολιτεία το έκαναν αντίστροφα. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50.

“Βόμβα” από την Λινού: Να μην χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στους 30άρηδες
Η πιθανότητα να πάθει κάτι μια κοπέλα στα 30 είναι πάρα πολύ μικρή, είτε νοσήσει είτε εμβολιαστεί. Σε αυτή την ηλικία, αυτός ο αμελητέος κίνδυνος είναι ίδιος, είτε περιμένει να νοσήσει είτε περιμένει να εμβολιαστεί», είπε πει στον Alpha 98,9 η Αθηνά Λινού.

Όσα είχε δηλώσει στην εκπομπή του Δημήτρη Τάκη:

Facebook Comments