Η Γιάννα και οι 30 «σοφοί»

16 mins read

Αποφασισμένη ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 να γίνει «ελεύθερα και ενωτικά» εμφανίζεται η Γιάννα Αγγελοπούλου, που, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, θα παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχουν από κοινού καταρτίσει.

Στην 30μελή Οργανωτική Επιτροπή της «Επιτροπής 2021», την αποκαλούμενη και «Επιτροπή Σοφών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews 24/7 και του Βασίλη Σκουρή, θα συμμετάσχουν κορυφαίες προσωπικότητες εντός και εκτός της χώρας, καθώς η Γιάννα Αγγελοπούλου γνωρίζοντας προφανώς τη δυσκολία του εγχειρήματος, αλλά και τις ιδεολογικοπολιτικές συγκρούσεις που επιφέρει η συγγραφή της ιστορίας ενός έθνους, επιθυμεί ο εορτασμός να είναι «ενωτικός και ελεύθερος». Μεταξύ των ονομάτων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι και ο εκ των κορυφαίων ιστορικών, ο Βρετανός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης Μαρκ Μαζάουερ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη εγκρίνει τον κατάλογο της «Επιτροπής Σοφών» που του έχει προτείνει η Γιάννα Αγγελοπούλου και η επικεφαλής της «Ελλάδα» θα ολοκληρώσει τις επαφές μαζί τους την Δευτέρα και την Τρίτη, ώστε να ανακοινωθούν τα ονόματά τους την Πέμπτη στην πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής, στις 10.30 το πρωί.

Όπως αναφέρει το News24/7, σε πανηγυρική συνεδρίαση θα ανακοινωθούν και τα ονόματα του 7μελούς Εκτελεστικού Συμβουλίου, που θα αναλάβει την καθημερινή λειτουργία των εορτασμών, οι οποίοι θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα- «ακόμα και στο τελευταίο χωριό», όπως χαρακτηριστικά λένε οι αρμόδιοι. Πέραν της ιδίας της Γιάννας Αγγελοπούλου, του Γενικού Γραμματέα της Βουλής και των τριών Γενικών Γραμματέων υπουργείων που θα συμμετάσχουν (Εξωστρέφειας ΥΠΕΞ, Πολιτισμού και Ψηφιακής Πολιτικής, θα συμμετάσχουν και δυο πρόσωπα που θα ορίσει η ίδια η Πρόεδρος της Επιτροπή και που, τυπικά, θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στην διοργάνωση των εορτασμών. Δυο στενοί συνεργάτες της Γιάννας Αγγελοπούλου, ο Γιάννης Προβής και ο Φοίβος Καρζής έχουν ήδη αναλάβει την ευθύνη του Γραφείου Τύπου και των Δημοσίων Σχέσεων αντίστοιχα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου θα επιμείνει στο ενωτικό του εορτασμού και για το σκοπό αυτό, μεταξύ των άλλων κινήσεων, προγραμματίζει να επισκεφθεί προσεχώς τους αρχηγούς των κομμάτων και να τους εξηγήσει το «εθνικό περιεχόμενο» της προσπάθειάς της.

Facebook Comments