Η Γιαννάκου αποδοκιμάζει τους χαρακτηρισμούς «κακομαθημένα» και «αλητάκια» για τους καταληψίες 

8 mins read

Μιλώντας στον ραδιόφωνο του Alpha, η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ και πρώην υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι «πολλά από τα αιτήματα των παιδιών που διαμαρτύρονται είναι θεμιτά, υπάρχουν όμως και μια σειρά από αιτήματα που είναι φαντασιακά».

Οπως γράφει το newpost.gr, τόνισε: «Χρειάζεται διάλογος και χρειάζεται ορισμένοι να μην προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά κατά κάποιο τρόπο να κάνουν καταλήψεις γιατί λόγω κορωνοϊού δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτή η ιστορία. Την ώρα που διαμαρτύρονται και λένε ότι είναι πολλά παιδιά στην τάξη, μην την πάθουμε από τις καταλήψεις και την αποφυγή τήρησης των μέτρων. Από την άλλη, πρέπει να έχουμε όλοι την ευθύνη για την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιας υγείας. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν ξαναζήσει πανδημία».

Σε ερώτηση για τους χαρακτηρισμούς του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου που χαρακτήρισαν «κακομαθημένα» και «αλητάκια» τους μαθητές που κάνουν κατάληψη, η κυρία Γιαννάκου είπε: «δεν μου αρέσει η φράση “κακομαθημένα” και “αλητάκια”. Εγώ θα καλούσα τα παιδιά να ξαναμπούν στην τάξη και να κουβεντιάσουμε. Η κυρία Κεραμέως είπε ευχαρίστως να γίνει διάλογος με ανοιχτές τάξεις. Πρέπει να ηρεμήσουν τα παιδιά και να μην τα φουσκώνουν διάφοροι πολιτικοί παράγοντες».

Facebook Comments