Η κάθετη, ξεκάθαρη άποψη του Άδωνι για το δημογραφικό

15 mins read

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ένας εκ των ομιλητών του Συνεδρίου Γονιμότητας που τελικά ακυρώθηκε υπό το βάρος της κατακραυγής για το προωθητικό σποτ, κλήθηκε να σχολιάσει τον σάλο που προκλήθηκε και τα «πυρά» που δέχθηκαν οι διοργανωτές του.

« Το σποτ ήταν απαράδεκτο και προκλητικό και δημιουργούσε αντιδράσεις και όλα αυτά. Αλλά το θέμα ως θέμα, το δημογραφικό, μας απασχολεί στην Ελλάδα; Δεν σημαίνει ότι επειδή μια οργανωτική επιτροπή έκανε ένα απαράδεκτο σποτ, δεν θα μας απασχολεί το δημογραφικό. Μας απασχολεί πάρα πολύ και πρέπει να βρούμε λύση για αυτό», τόνισε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για να εξηγήσει αναφορικά με τη δική του συμμετοχή: «Όταν μου ζητήθηκε είπα ότι θα πάω να μιλήσω, γιατί θεωρώ το δημογραφικό το υπ΄ αριθμόν ένα εθνικό πρόβλημα στην χώρα. Η βασική ιδεολογική διαφορά μεταξύ δεξιών και αριστερών είναι αυτή: ότι οι αριστεροί λέτε ότι το δημογραφικό θα αντιμετωπιστεί από τους μετανάστες που είναι στην Ελλάδα και θέλουν να ανοίξουμε τα σύνορα, ενώ οι δεξιοί λένε ότι πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις οικογένειες για να κάνουν παιδιά».

«Η πρώτη σοβαρή κυβέρνηση που έδωσε σοβαρά κίνητρα στην οικογένεια να κάνει παιδιά ήταν η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή», υποστήριξε Άδωνις Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε «και τότε ήταν και ο μακαριστός Χριστόδουλος που είχε δώσει το επίδομα σε οικογένειες στην Θράκη και τότε ήταν που άρχισαν να αυξάνονται οι γεννήσεις».

«Πρέπει να στηριχθούν οι οικογένειες, η κυβέρνηση μας και κάθε κυβέρνηση πρέπει να στηρίζει τις οικογένειες να κάνουν παιδιά», ήταν το μήνυμα του υπουργού. Όπως είπε, δεν ακύρωσε τη συμμετοχή του από την Κυριακή, όπως δεν το έκαναν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και άλλοι ομιλητές, καθώς, όπως ανέφερε, είχε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή και διαβεβαίωση ότι το συνέδριο θα αναβληθεί.

Όσον αφορά την τεχνητή γονιμοποίηση, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει αρκετές δαπάνες και για την εξωσωματική γονιμοποίηση και για την γέννα».

«Εάν με ρωτάτε, η πολιτική άποψη μου είναι πως το κράτος μας θα πρέπει να κόβει από αλλού και να δίνει οικονομικά κίνητρα στα ζευγάρια, ώστε να κάνουν παιδιά», κατέληξε στην αναφορά του για το δημογραφικό ο υπουργός Ανάπτυξης.

Facebook Comments