Η «Μαργαρίτα», ο «Stimey» & η ψηφιακή διακυβέρνηση για τα παιδιά με αναπηρίες

7 mins read

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φάνηκε να δείχνει ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και εκ των αρχιτεκτόνων του Επιτελικού Κράτους, στο booth της Ακαδημίας Ρομποτικής του ΠΑ.ΜΑΚ., που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του περιπτέρου Digital Greece του Υπουργείου, στη ΔΕΘ.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για τις ρομποτικες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται προς διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των παιδιών που χρειάζονται ειδική αγωγή. Οι μηχανικοί της Ακαδημίας Ρομποτικής παρουσίασαν στον κ. Χριστόπουλο τη «Μαργαρίτα», ένα ρομπότ που χρησιμοποιείται πιλοτικά για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών με αυτισμό, και αναμένεται να βγει στη μαζική παραγωγή.

Επίσης, ο κ. Γενικός «γνώρισε» το ρομπότ “Stimey”, που χρησιμοποιείται σε περίβάλλοντα διδασκαλίας, με στόχο να παρακινήσει τα παιδιά να ασχοληθούν με τις θετικές επιστήμες. Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο κ. Χριστόπουλος θέτει ως προτεραιότητα την πάταξη της γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών με αναπηρία στις υποθέσεις τους με το δημόσιο.

ΣΣ

Facebook Comments