Η «Ομπρέλα» άνοιξε στην Αττική

8 mins read

Οι προεδρικοί πήραν την πλειοψηφία των νομαρχιακών επιτροπών στις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ο “Μικροπολιτικός” στα ΝΕΑ.
Και συνεχίζει: “Εντάξει, δεν είναι ακριβώς είδηση, από την προηγούμενη εβδομάδα σας έγραφα πως προβλέπεται άνετη επικράτησή τους. Ωστόσο, οι καλά πληροφορημένες πηγές μου στο κόμμα μού ανέφεραν μια ενδιαφέρουσα εξαίρεση στον κανόνα της μεγάλης νίκης των προεδρικών: τη Νομαρχιακή της Α’ Αθήνας, στην οποία επικράτησε η Ομπρέλα συμμαχώντας με τους Δημήτρη Παπαδημούλη, Δημήτρη Βίτσα και λοιπούς. Η ίδια ομάδα κατόρθωσε να αλώσει και τα δυτικά της Αττικής, κερδίζοντας την εκεί οργάνωση.
O Πειραιάς είναι προεδρικός 
Μια από τις σημαντικότερες νίκες των προεδρικών, πάντως, καταγράφηκε – όπως μου εξήγησαν οι γνώστες των συριζαϊκών πραγμάτων – στον Πειραιά,
Εκεί, παρότι η περιοχή θεωρείται προπύργιο των 53 και της Ομπρέλας, οι προσκείμενοι στην ηγετική ομάδα επικράτησαν. Αιτία; Ο Τρύφων Αλεξιάδης που έπαιξε σημαντικό ρόλο στα οργανωτικά και η δημοφιλία του πρώην γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επί κυβερνώσας Αριστεράς, Χρήστου Λαμπρίδη, ο οποίος έχει διείσδυση σε όλες τις συνιστώσες – συγγνώμη, τάσεις το λέμε τώρα – του ΣΥΡΙΖΑ αν και προεδρικός”.

Facebook Comments