Η Περιστέρα, το σκυλάκι και η μεζονέτα στο Σούνιο

13 mins read

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για την παραθεριστική κατοικία του πρώην Πρωθυπουργού. Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, λοιπόν, καθώς το daily post έχει τις κατάλληλες πληροφορίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας πράγματι μετακόμισε. Συγκεκριμένα, πριν το καλοκαίρι άφησε τη μεζονέτα που υπενοικίαζε από τον κ. Γιώτη (της DHI), η οποία είναι ιδιοκτησίας της οικογένειας Μαρτίνου. Δεν άφησε όμως την περιοχή, καθώς η αύρα του Σουνίου, τα καθαρά νερά μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και η θέα του ναού του Ποσειδώνα, είναι κάτι που η οικογένεια Τσίπρα δεν ήθελε να αποχωριστεί. Παρόλο λοιπόν που είναι εξαιρετικά δυσεύρετα τα ακίνητα προς ενοικίαση στην περιοχή, λόγω της οικονομικής επιφάνειας των ιδιοκτητών τους και της εξαιρετικά προνομιακής τοποθεσίας, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να βρει σπίτι- τεφαρίκι.

Μία μεζονέτα στο Κάτω Σούνιο, Τρατολίμανο για τους γνώστες της περιοχής, μέσα σε περιφραγμένο -με μαντρότοιχο- συγκρότημα.  Το συγκρότημα δεν είναι καινούριο. Δεν θα μπορούσε να είναι καθώς πλέον δεν επιτρέπονται οι άδειες για κατασκευές κατοικιών τόσο κοντά στη θάλασσα… Πρόκειται λοιπόν για μεγάλο σπίτι που χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και η θέση της επιτρέπει την ιδιωτικότητα καθώς δεν είναι μεσοτοιχία με τις άλλες μεζονέτες. 

Χρειαζόταν όμως μία ανακαίνιση, η οποία διήρκησε αρκετές βδομάδες και για την οποία εργάστηκαν πυρετωδώς τα οικοδομικά συνεργεία. Μάλιστα, γείτονες της περιοχής μετέφεραν στο daily post ότι τις οικοδομικές εργασίες ανακαίνισης επέβλεπε η κυρία Μπαζιάνα, η οποία συνήθως έπαιρνε μαζί και το σκυλάκι της οικογένειας. 

Λεγραινά δεν υπήρξαν ποτέ. Από Σούνιο σε Σούνιο έγινε η αλλαγή εξοχικής κατοικίας. Μία περιοχή όπου οι τιμές αγοράς κατοικίας θυμίζουν άλλες εποχές και στις περισσότερες περιπτώσεις προσεγγίζουν και ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Σε γειτονικές περιοχές, τα ενοίκια ανά έτος κυμαίνονται από 8.000 ευρώ για τις μικρές κατοικίες (μέχρι 100 τ.μ.) ενώ για μεγαλύτερες με περισσότερα από 3 υπνοδωμάτια κοστολογούνται ακόμα και στις 20.000 ευρώ ετησίως.

Facebook Comments