Η πρώτη συγκινητική συνέντευξη του Παπαχελά μετά την μάχη του με τον κορωνοϊό

13 mins read

Το δικό του μήνυμα μέσα από τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό πέρασε ο Αλέξης Παπαχελάς στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη.

«Προσέξτε. Μείνετε σπίτι. Πάρτε το σοβαρά. Δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας. Αφορά όλους μας. Όλοι είμαστε ανοιχτοί σε αυτήν την απειλή»

Όπως εξηγεί ο κ. Παπαχελάς ήταν μια στιγμή δύσκολη. «Βιώνουμε κάτι που είναι μεγαλύτερο από όλους μας.»

«Είναι ένας πάρα πολύ ύπουλος ιός. Εγώ τον υποτίμησα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαχελάς εξήγησε πως παρόλο που είχε συμπτώματα δεν το αντιμετώπισε στην αρχή με τη σοβαρότητα που αρμόζει καθώς θύμιζε μια βαριά γρίπη.

«Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό κάτι πάρα πολύ βαρύ. Εγώ θέματα υγείας δεν είχα.  Ξαφνικά βρέθηκα να γίνομαι 59 στην εντατική», τόνισε.

Στη συνέχεια, είπε πως μέσα από αυτή την εμπειρία του στο νοσοκομείο διαπίστωσε πόσα λίγα γνωρίζουν οι γιατροί για τον ιό. Έμαθαν κάποιες μέρες ότι «όσο πιο γερή κράση έχεις τόσο πιο επίμονος γίνεται ο ιός και σου επιτίθεται»

Αυτό που θέλησε να τονίσει, επίσης, είναι πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία και η επικοινωνία με οικεία πρόσωπα.

«Για μένα ήταν σημαντικό, από κάπου έπρεπε να κρατηθώ.» 

«Αυτό που κρατάω από αυτή την εμπειρία είναι οι άνθρωποι που στάθηκαν σε μένα, οι ήρωες πίσω από τις μάσκες», είπε στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε.

Τέλος, ευχαρίστησε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη βοήθεια και τη στήριξε που του παρείχε.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας χρειάζονται στήριξη από όλους εμάς και την πολιτεία, να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται γιατί η μάχη θα συνεχιστεί, υποστήριξε ο κ. Παπαχελάς.

Σχετικά με την αντιμετώπιση του θέματος όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα είπε ότι αργήσαμε όλοι να καταλάβουμε τι συμβαίνει.

«Όταν πρωτοεκδηλώθηκε στην Κίνα δεν το είχα πάρει σοβαρά σαν θέμα.Εκεί που άρχισα να τρομάζω ήταν με την Ιταλία.»

Κλείνοντας σαν μια γενική παρατήρηση ο κ. Παπαχελάς είπε πως πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως μια τέτοια κρίση και φάνηκε ότι ο καθένας έβαλε πάνω από όλα το προσωπικό του συμφέρον.

Facebook Comments