Η συγκινητική ιστορία της Διώνης που έκλεψε την καρδιά του δημάρχου Θεσσαλονίκης (photos)

28 mins read

Σε εορταστικό κλίμα, όπου ενώθηκε η φιλανθρωπία με τη φιλοζωία πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Mεγάρου με έναν σκύλο να κλέβει την καρδιά του Κωνσταντίνου Ζέρβα αλλά και του Κώστα Γκιουλέκα.

Συμμετείχαν 11 φιλανθρωπικά σωματεία, σύλλογοι και εθελοντικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης που έχουν επιδείξει σημαντικό έργο για τη στήριξη ευπαθών ομάδων του κοινωνικού ιστού της πόλης αλλά και 3 φιλοζωικά σωματεία με σημαντικό έργο στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Ένα από αυτά ήταν και οι Ζω.Ε.Σ., η ομάδα φιλοζωικών ενημερώσεων σε σχολεία, ιδρύματα και οργανισμούς που ίδρυσε η Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και εκπαιδεύτρια σκύλων που προωθεί την φιλοζωική παιδεία μέσα στα σχολεία από το 2000.

Ποιος είναι ο σκύλος που «έκλεψε» την καρδιά πολιτικών και πολιτών

Η μασκότ στις Ζω.Ε.Σ. είναι η Διώνη, ένας σκύλος με μια θλιβερή ιστορία, ένα πλάσμα που έδωσε μεγάλο αγώνα να σταθεί ξανά στα πόδια της. Βρέθηκε το 2011 μέσα σε μια λίμνη αίματος, μαχαιρωμένη στον λαιμό και στην ουρά και πυροβολημένη σε ένα κεντρικό σημείο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, μιας ακόμη πόλης της χώρας που φημίζεται για τα μη φιλοζωικά αισθήματα, τόσο των κατοίκων της, όσο και των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών. Τον Απρίλιο του 2019 πιστοποιήθηκε ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας στη Λυόν στη Γαλλία.

Για την πανέμορφη ημίαιμη και κακοποιημένη σκυλίτσα έχει γραφτεί και βιβλίο. «Το Δώρο», αποτελεί την πρώτη ελληνική αυτοβιογραφία σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού ενώ στις αρχές του 2019 ακολούθησε «Το Δώρο της Διώνης», ένα τετράδιο εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων.

Στο φιλανθρωπικό μπαζάρ του Δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και γνώρισε τη Διώνη η οποία και του χάρισε ένα τρυφερό φιλί! Όπως δήλωσε στο DailyPost.gr και το MarketNews.gr, η κηδεμόνας της η προσέγγιση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης τόσο απέναντι στη Διώνη όσο και στους άλλους σκύλους ήταν εντυπωσιακή, καθώς έδειχνε έναν άνθρωπο που έχει πραγματική αγάπη για τα ζώα, η οποία δεν τελείωσε με την εκλογή του. Συγκινήθηκε τόσο με την θλιβερή ιστορία της όσο και με τη δύναμη της να αναστηθεί και να ξεκινήσει αυτόν τον αγώνα. Συνομίλησε μαζί της και δήλωσε αποφασισμένος να στηρίξει τις Ζω.Ε.Σ. στον αγώνα τους μέσα στα σχολεία και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ακούγοντας με πολύ ενδιαφέρον τη σπουδαιότητα της φιλοζωικής εκπαίδευσης κάθε μαθητή αλλά και γονιού.

Στο ίδιο μπαζάρ βρέθηκε και ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής του Νόμου Θεσσαλονίκης που η Διώνη του τράβηξε την προσοχή και ήταν η πρώτη που χαιρέτησε τόσο εγκάρδια αλλά και της χάρισε μια πολύ τρυφερή αγκαλιά, όταν άκουσε την ιστορία της.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου δήλωσε: «Η ενασχόληση μου με τα ζώα παραπάνω από 20 χρόνια πια, μου επιτρέπει να διακρίνω τα πραγματικά φιλοζωικά αισθήματα ενός ανθρώπου. Και δεν σας κρύβω πως με συγκίνησε τόσο πολύ τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας όσο και ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας που έδειξαν ξεκάθαρα πως αγαπούν τα ζώα. Όλοι εμείς οι φιλόζωοι έχουμε κουραστεί από προεκλογικές υποσχέσεις που αφορούν αυτά τα τόσο ταλαιπωρημένα πλάσματα και από πολιτικούς που το μόνο που θέλουν είναι να φωτογραφηθούν με κάποιο  ζώο μόνο και μόνο για την αυτοπροβολή τους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτές τις θέσεις να υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πολύ τα ζώα, διότι αλλιώς οποιοδήποτε πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτου πληθυσμού θα αποτύχει! Πρέπει να πιστεύεις στην αλλαγή για να τη φέρεις! Και η Θεσσαλονίκη θέλω να πιστεύω ότι είναι μια πόλη πολύ τυχερή που αποφάσισε να τη διοικήσει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας».

Αποτέλεσμα εικόνας για διωνη σκυλος

Να σημειώσουμε ότι οι φρικτές κακοποιήσεις ζώων σε όλη την Ελλάδα είναι γεγονός με τη χώρα μας να κατέχει θλιβερές πρωτιές στην Ευρώπη, πρωτιές που δε μας τιμούν. Οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και η επίλυση του προβλήματος είναι πολιτικό ζήτημα. Είναι παρήγορο ότι όλο και περισσότεροι πολιτικοί δείχνουν ευαισθητοποιημένοι με τα ζώα συντροφιάς. Πλέον, μπορούν να αποδείξουν και στην πράξη τα φιλοζωικά τους αισθήματα.

Σ. Σ.

Facebook Comments