Η φάμπρικα με τις παράνομες συντάξεις που έγινε ταινία στην Ιταλία

6 mins read

H ταινία γυρίστηκε στην Ιταλία το 2018 και είναι προϊόν μυθοπλασίας. ‘Ομως ο σεναριογράφος θα μπορούσε να είχε αντλήσει υλικό από όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με την χορήγηση παράνομων συντάξεων σε συγγενείς δικαιούχων.

Τελευταίο εκκωφαντικό παράδειγμα η περίπτωση της Μυρσίνης Λοίζου που έπαιρνε επί 69 μήνες τη σύνταξη της θανούσας μητέρας της. Στην ταινία, η υπόθεση είναι απλή: ” Η Κλαούντια είναι μια νεαρή συντηρήτρια αρχαιοτήτων, η οποία τα βγάζει πέρα χάρη στη σύνταξη της γιαγιάς της. Όταν η τελευταία πεθαίνει, εκείνη τη βάζει στον…καταψύκτη για να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξή της. Ομως, γνωρίζει τον Σιμόνε, έναν άφθαρτο αστυνομικό της δίωξης οικονομικού εγκλήματος που την ερωτεύεται και το “μυστικό” της κινδυνεύει.

Στην ταινία η υπόθεση είναι μια μαύρη κωμωδία. Στην Ελλάδα έχουμε περάσει στη φάση του δράματος όπου οι εγκαλούμενοι ζητούν και τα ρέστα από όσους κάνουν τις αποκαλύψεις.

Γι’ αυτό θα μπορούσε να γυριστεί το sequel της ταινίας στην Ελλάδα με τίτλο “βάλε το μισθό του ευρωβουλευτή στο ψυγείο”.

Facebook Comments