Η περίπτωση Θεοχαρόπουλου: Τα είχε δείξει όλα, πριν γίνει πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

20 mins read

«Τέτοιου τύπου μεταγραφές, με την μορφή συναλλαγών δεν έχουν σχέση με τις αξίες της αριστεράς», είπε χθες για την μετακίνηση του Θανάσης Θεοχαρόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώτος γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης.

Παράλληλα αποκάλυψε μέσω της ανακοίνωσης της κίνησης που ηγείται, των «Μεταρρυθμιστών της αριστεράς», ότι όταν συναντήθηκαν για την πρωτοβουλία «Νέα Αρχή», που ξεκίνησε μετά από την παρότρυνση πολιτών και στελεχών με αναφορές στον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, ότι ουδέποτε είχαν συζητήσει για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος την επόμενη κιόλας μέρα από την πρώτη τους συνάντηση έδειξε τις προθέσεις του.

Ποιος είναι όμως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και πως βρέθηκε στο τιμόνι, της ΔΗΜΑΡ, παίρνοντας έστω σφραγίδα και όχι κόμμα, καθώς αυτό είχε ουσιαστικά διαλυθεί πολύ καιρό πρίν;

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έγινε γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς στο 2ο συνέδριο του κόμματος, όταν ακόμα υπήρχε κοινοβουλευτική ομάδα και πρόεδρος ήταν ο Φώτης Κουβέλης, παίρνοντας την θέση του Σπύρου Λυκούδη. Τότε ήταν στα σκαριά το εγχείρημα των «58» για την ενότητα της κεντροαριστεράς και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παίρνοντας την θέση του Λυκούδη, έδινε το μήνυμα, «δεν πάμε ΠΑΣΟΚ».

Τελικά όταν του δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πήγε ο ίδιος.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εκλέχθηκε πρόεδρος του κόμματος στο 4ο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, όταν ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος με αντίπαλο του την Μαρία Γιαννακάκη σημερινή Γ.Γ. Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Μαρία Γιαννακάκη είχε την στήριξη των στελεχών του περιβάλλοντος Κουβέλη και παρουσιαζόταν από τα στελέχη που στήριζαν τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ως η υποψήφια που ήθελε την στροφή του κόμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, την κέρδισε και τελικά πήγε ο ίδιος.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σήμερα ελπίζει σε μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, όμως μέχρι στιγμής το μόνο που έχει επίσημα συμφωνηθεί, είναι ότι η ΔΗΜΑΡ θα έχει δύο θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο και συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επίσης θα ήθελαν, προκειμένου να φαίνεται ότι πρόκειται για μια συνεργασία αρχών, αν δοθεί τελικά η εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να μην την πάρει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αλλά, άλλο στέλεχος του κόμματος, για παράδειγμα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα πάρει αυτό που θέλει, η πολιτική του πορεία σε συνδυασμό με τις μετατοπίσεις και την πρόσφατη μεταγραφή του στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τα πυρά που ο ίδιος έστρεφε κατά της κυβέρνησης όταν ήταν βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τα λένε όλα.

Και η στάση του Αλέξη Τσίπρα όμως, απέναντι στον Φώτη Κουβέλη και σε άλλα στελέχη της κεντροαριστεράς, που περίμεναν και περιμένουν στο μούσκιο, σαν παξιμάδια για να μαλακώσουν, τα λέει επίσης όλα.

Facebook Comments