Η Δόμνα Μιχαηλίδου χωρίς μακιγιάζ

8 mins read

Στην εκπομπή της Δώρας Αναγνωστοπούλου στο ΜΕΓΚΑ μίλησε η υφυπουργός κοινωνικής πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου για τα πρότυπα ομορφιάς.

Εμφανίστηκε χωρίς καθόλου μακιγιάζ και φίλτρα μπροστά στην κάμερα και είπε:

«Μου αρέσει να με βλέπω και να με θεωρώ καλή. Προέρχομαι από μια οικογένεια που η μητέρα μου δεν βαφόταν ποτέ. Για αυτό και δεν μπορώ καθόλου να έχω make up πάνω μου αλλά μια μάσκαρα ή ένα κραγιόν το βάζω. Υπάρχουν μέρες κυρίως στην περίοδο που κάθε μέρα νιώθεις χάλια», δήλωσε.

Έπειτα, αναφέρθηκε και στα στερεότυπα που επικρατούν μεταξύ μιας γυναίκας πολιτικού κι ενός άνδρα. «Το θέμα στην πολιτική είναι να υπάρχει ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Γιατί για έναν άνδρα πολιτικό δεν μας απασχολεί αν έχει λιγότερα μαλλιά ή μεγαλύτερη κοιλιά. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την γυναίκα», υποστήριξε και παρέθεσε ένα παράδειγμα για να υπογραμμίσει τις διαφορές που υπάρχουν.

«Όταν “γκούγκλαρε” ο πατέρας μου το όνομά μου έβγαζε στην αναζήτηση τη λέξη μαγιό. Δεν υπάρχει η λέξη μαγιό δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό είναι σεξιστικό!», τόνισε και κατέληξε: «Εννιά στα 10 δημοσιεύματα που αφορούν γυναίκες που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας είναι για την εμφάνισή τους».

 

Facebook Comments