ΑρχικήΠαραπολιτικάΗ Μυρσίνη Λοΐζου ζητά από το ΠΑΣΟΚ να αποσύρει το «Καλημέρα Ήλιε»...

Η Μυρσίνη Λοΐζου ζητά από το ΠΑΣΟΚ να αποσύρει το «Καλημέρα Ήλιε» από τις συγκεντρώσεις

Την απόσυρση του τραγουδιού του πατέρα της, Μάνου Λοΐζου, «Καλημέρα Ήλιε» από τις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Ιουνίου ζητά με ανάρτησή της στο Facebook η Μυρσίνη Λοΐζου υποστηρίζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ενημερωθεί για την επιθυμία της αυτή με εξώδικο που εστάλη πριν από δύο μήνες.

«Άραγε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον πολιτισμό, συμπεριλαμβάνει την ελεύθερη καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων;» αναρωτιέται η Μυρσίνη Λοΐζου, η οποία είναι η δεύτερη φορά που ζητά από το ΠΑΣΟΚ να μην χρησιμοποιεί το εν λόγω τραγούδι.

Η προηγούμενη φορά ήταν το 2011 όταν είχε στείλει ανοιχτή επιστολή στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων» και ότι «το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος».

Η ανάρτηση της Μυρσίνης Λοΐζου:

loizou-anartis

«Κύριε Ανδρουλάκη, παρακαλώ πολύ σεβαστείτε την επιθυμία μου -που έχει κοινοποιήσει η δικηγόρος μου στο κόμμα σας προ δύο μηνών με εξώδικη διαμαρτυρία- και αποσύρετε το τραγούδι του πατέρα μου “Καλημέρα Ήλιε” από όλες τις προεκλογικές σας δραστηριότητες. Άραγε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον πολιτισμό, συμπεριλαμβάνει την ελεύθερη καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων;» έγραψε χαρακτηριστικά η κυρία Λοΐζου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ