Η «Ομπρέλα» συσκέπτεται…

13 mins read

Πολύωρη σύσκεψη είχαν την Δευτέρα το πρωί, εν μέσω των πυκνών χιονοπτώσεων, τα ηγετικά στελέχη της «Ομπρέλας», με αφορμή τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος.

Γράφει ο Β. Σκουρής στο ieidiseis: “Για όσους δεν είναι μυημένοι στα εσωκομματικά της Κουμουνδούρου, την «Ομπρέλα» αποτελούν η «Κίνηση των 53+», με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και κορυφαίοι στελέχη όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι πρώην Γραμματείς του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Βίτσας, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης-που σημειωτέον πως στο παρελθόν υπήρξε σφοδρός επικριτής των τάσεων και ζητούσε την κατάργησή τους, τουλάχιστον με τον τρόπο που δρουν.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες της στήλης, σκληρά εναντίον της πρότασης Τσίπρα για εκλογή της ηγεσίας από ταμέλη του κόμματος τάχτηκαν οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος (ο «θεωρητικός» της «Κίνησης των 53+», αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- με την πρωτολογία του, καθώς η δευτερολογία του εκτιμήθηκε από τους παριστάμενους ως πιο «διαλλακτική».

Ο Δημήτρης Βίτσας εκτίμησε πως η εκλογή Τσίπρα από τα μέλη του κόμματος μπορεί να γίνει αποδεκτή (κάτι που φάνηκε κάπως- σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- να συμμερίζονται και ένα-δυο στελέχη ακόμα, όπως ευρωβουλευτής του κόμματος), ενώ υπήρξαν και στελέχη ου τάχτηκαν υπέρ της πρότασης Τσίπρα. Μεταξύ αυτών φέρονται να είναι ο Κώστας Πουλάκης και ο Κώστας Κάβουρας, Συντονιστής Δυτικής Αττικής.

Στην ηγετική σύσκεψη της «Ομπρέλας»:

-Αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί πολιτικό κείμενο ενόψει του Συνεδρίου την Τετάρτη ή την Πέμπτη, με τη συζήτηση να εστιάζεται στο ποιοι θα το υπογράφουν.

-Συγκαλείται πανελλαδική σύσκεψη στελεχών της «Ομπρέλας» την Κυριακή, για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για την τακτική ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος.”

Facebook Comments