ΑρχικήΠαραπολιτικάΚαι με Βελουχιώτη και με Financial Times

Και με Βελουχιώτη και με Financial Times

Και βουνό και θάλασσα, και “επίκαιρο” Άρη Βελουχιώτη και εξώφυλλο στις Financial Times από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ποζάρει στο ειδικό ένθετο της μεγάλης οικονομικής εφημερίδας φορώντας το κοστούμι του (άνευ γραβάτας βέβαια) και προσκαλεί τους ξένους να επενδύσουν στην Ελλάδα. Το “ξεπούλημα” σταμάτησε για τον πρωθυπουργό και ξεκίνησε η εκστρατεία υπέρ των επενδύσεων χωρίς καμία αναφορά φυσικά στις αστοχίες του Ελληνικού και πόσων άλλων επενδύσεων που καθυστερούν επιδεικτικά.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των πολιτικών που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επενδύσεις, αν και παραδέχτηκε ότι χρειάζονται βελτιωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, τις οποίες είναι γνωστό πόσο μα πόσο πολύ “συμπαθεί” ο ΣΥΡΙΖΑ. Παραδέχθηκε ότι οι χρονοβόρες νομικές διαδικασίες που απαιτούνται για την εκτέλεση επενδύσεων «είναι κάποιες φορές αντικίνητρο για τους επενδυτές». Αλλά προσέθεσε ότι η υπομονή μπορεί να είναι απαραίτητη ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ως προς τις εκλογές είπε ότι στόχος του είναι για τον Οκτώβριο καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο θα μεγιστοποιήσει την πιθανότητα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. «Κάθε ημέρα που περνά, νομίζω ότι οι άνθρωποι κατανοούν στις ζωές τους ότι η κατάσταση έχει αλλάξει. Το να περιμένω είναι κέρδος για εμένα, διότι κάποιες φορές υπάρχει χρονική διαφορά (…) ανάμεσα σε κρίσιμες αποφάσεις και το (πότε) οι πολίτες αναγνωρίζουν τις αλλαγές, ειδικά στην οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.