Κανέλλη: «Ο Χατζηδάκης πάει να παρέμβει στο διαζύγιο της Τζένιφερ Λόπεζ»

12 mins read

Με ολομέτωπη επίθεση και σάτιρα η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη  αναφέθηκε στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

«Έχω την εντύπωση ότι ο Χατζηδάκης πάει να παρέμβει στο διαζύγιο της Τζένιφερ Λόπεζ, που χώρισε και είναι μείζον θέμα» τόνισε ειρωνικά στο Open TV η Λιάνα Κανέλλη και πρόσθεσε, «Αστειεύομαι καταλαβαίνεις.  Γιατί ζω σε μία χώρα, όπου η συζήτηση είναι πώς θα περάσουμε το Πάσχα επίμονα, γιατί είμαστε κουρασμένοι, είμαστε απηυδισμένοι και έχουμε αριθμοποιήσει τους 100 νεκρούς την ημέρα. Είμαστε επίσης σε μία εποχή όπου υπάρχουν γονείς που λένε ότι το βαμβακάκι του self test, έχει μέσα πολύ κακά πράγματα που θέλουν να δηλητηριάσουν τα Ελληνόπουλα για πάντα».

Η βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου – που έχει ρυθμιστεί με νομοθεσία της Ε.Ε. από το 2003 – έρχεται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα μετά τα μνημόνια, μετά τις απίστευτες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Χαρακτήρισε όσα επιχειρούνται να καθιερωθούν «τερατώδη” και ότι γυρίζουν τη χώρα 100 χρόνια πίσω. «Μιλάμε για νομοθετική κατοχύρωση της δουλείας. Ανήκεις στον εργοδότη σου. Ο εργοδότης σου λέει ότι για 6 μήνες θα δουλεύεις 10 ώρες την ημέρα. Θα χτυπάς την κάρτα και η κάρτα τάχαμου δήθεν θα πηγαίνει στην Εργάνη. Και αφού δουλέψεις δέκα ώρες, θα αποφασίσω εγώ, ο εργοδότης, ποιες μέρες θα σου δώσω ρεπό», τόνισε η Λιάνα Κανέλλη.

«Ποια συμφωνία;» διερωτήθηκε, αναφερόμενη στη διάταξη του νομοσχεδίου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να έχει προηγηθεί συμφωνία του εργαζόμενου για τις απλήρωτες υπερωρίες. 

«Εγώ είμαι εργοδότης, εγώ έχω το μαχαίρι, εγώ έχω το πεπόνι. Αυτό δεν είναι συμφωνία με πιστόλι στον κρόταφο, είναι κάτι πολύ χειρότερο» υπογράμμισε. Τέλος υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο της ΝΔ “casus belli” και πρόσθεσε ότι ο αγώνας εναντίον του αρχίζει.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα