ΑρχικήΠαραπολιτικάΚαπνισάκης για αγωγή Κασσελάκη στην Tiptree: «Ο Καρανικόλας να ανακαλέσει και να...

Καπνισάκης για αγωγή Κασσελάκη στην Tiptree: «Ο Καρανικόλας να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη για τη αναληθή ανάρτησή του»

Να «ανακαλέσει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη για τη σημερινή αναληθή ανάρτησή του», καλεί ο διευθυντής του Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη τον τέως υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Σπύρο Καρανικόλα.

«Σε διαφορετική περίπτωση, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης», αναφέρει ο Μανώλης Καπνισάκης.

Σε ανάρτηση του στο «Χ» ο κ. Καρανικόλας αναφέρει ότι:

«Το δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την αγωγή του @skasselakis κατά της Tiptree Inc., σύμφωνα με την οποία διεκδικούσε αποζημίωση συνολικού ύψους 7,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ. Άλλο ένα αναπάντητο ερώτημα για τον αρχηγό του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ και το νεφελώδες οικονομικό παρελθόν του».

 


Στη δήλωση που εξέδωσε ο κ. Καπνισάκης απαντά στον κ. Καρανικόλα, μεταξύ άλλων ότι «το συγκεκριμένο έγγραφο επ’ ουδενί συνιστά απόρριψη της αγωγής που κατέθεσε ο κ. Κασσελάκης εναντίον των ως άνω εταιρειών» και πως «αν το διάβαζε προσεκτικά…», «θα διαπίστωνε ευχερώς ότι εν προκειμένω παραπέμπεται η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης». «Πρόκειται δηλαδή για (προδικαστική) απόφαση σχετικά με την αρμοδιότητα των Δικαστηρίων». Επιπλέον τονίζει ότι αμέσως μετά την έκδοση της άνω απόφασης η αγωγή επανακατατέθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο όπου και πλέον εκκρεμεί η εκδίκασή της επί της ουσίας.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του διευθυντή του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μανώλη Καπνισάκη, συνοδευόμενη από τα συνημμένα αρχεία που παραθέτει σε αυτή:

«Ο κ. Καρανικόλας έσπευσε να υιοθετήσει όσα δήθεν “ανακάλυψαν” τα τρολς του διαδικτύου σχετικά με τη νομική διαμάχη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη και των εταιρειών Tiptree Inc, Tiptree Marine Florida κα.

Ο κ. Καρανικόλας, ως νομικός και δη με δεκαετή θητεία “σε αρκετές επιτροπές αξιολόγησης της Ελληνικής Νομοθεσίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής” όπως ο ίδιος αναγράφει στο “άριστο” βιογραφικό του, θα έπρεπε να γνωρίζει πως για να εκφέρει κάποιος “κρίση”, δεν αρκεί να διαβάσει μια μόνο σελίδα δικογραφίας που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από έναν άγνωστο σε αυτόν (;) χρήστη.

Επειδή όμως φαίνεται πως “αγωνιά” για την εξέλιξη της εν λόγω δικαστικής υπόθεσης, τον ενημερώνουμε (καθώς και το κόμμα της ΝΔ) ότι το συγκεκριμένο έγγραφο επ’ ουδενί συνιστά απόρριψη της αγωγής που κατέθεσε ο κ. Κασσελάκης εναντίον των ως άνω εταιρειών. Αν το διάβαζε προσεκτικά, κι αν υποθέσουμε πως έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τι ακριβώς διαβάζει, θα διαπίστωνε ευχερώς ότι εν προκειμένω παραπέμπεται η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται δηλαδή για (προδικαστική) απόφαση σχετικά με την αρμοδιότητα των Δικαστηρίων (jurisdiction βλ. Συνημ.1).

 

Προς πλήρη ενημέρωση, διευκρινίζεται ότι αμέσως μετά την έκδοση της άνω απόφασης (και συγκεκριμένα στις 3/7/2024, βλ. Συνημ.2) η αγωγή επανακατατέθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο όπου και πλέον εκκρεμεί η εκδίκασή της επί της ουσίας.

 

 

Ο κ. Καρανικόλας καλείται να ανακαλέσει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη για τη σημερινή αναληθή ανάρτησή του. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης».