Καρακούσης για Τσίπρα: «Πόνο, θλίψη και απογοήτευση, αυτό είδα στο πρόσωπό του»

20 mins read

O πρώην διευθυντής της εφημερίδας το “Βήμα της Κυριακής” Α. Καρακούσης, συνάντησε στο γραφείο του, τον Αλέξη Τσίπρα και κατέγραψε τα όσα λέει και σκέφτεται ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο κόμμα του.

Αν και δεν το λέει ευθέως, ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας το “Βήμα της Κυριακής” Αντώνης Καρακούσης, συνάντησε στο γραφείο του τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και κατέγραψε- ορισμένες φορές οι φράσεις του είναι σε εισαγωγικά- τα όσα λέει και σκέφτεται ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο κόμμα του.

Όπως σημειώνει ο κ. Καρακούσης, οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τον “κατατρώγουν” και ο “πόνος και η θλίψη αποτυπώνονται στο πρόσωπό του”, καθώς δεν περίμενε ούτε τη διάσπαση, ούτε την αποσύνθεση. Κυρίως, γράφει, δεν περίμενε τις αποχωρήσεις των νέων στελεχών όπως ο Χαρίτσης και Ηλιόπουλος, που ακολούθησαν την Αχτσιόγλου.

Για την ακρίβεια περίμενε την αποχώρηση του Τσακαλώτου και του Φίλου- αφού δεν ήθελαν ποτέ το μεγάλο και ανοιχτό κόμμα και ήθελαν πάντα τον ΣΥΡΙΖΑ ένα μικρό αριστερό, ριζοσπαστικό κόμμα- αλλά δεν περίμενε τις μαζικές αποχωρήσεις. Πόσο μάλλον που δεν έδωσαν χρόνο στον κ. Κασσελάκη και θα μπορούσαν, αν δεν πήγαινε καλά στις ευρωεκλογές, τότε να τον αμφισβητήσουν.

Τι λέει ο Τσίπρας για τον Κασσελάκη

Όπως γράφει ο Αντώνης Καρακούσης και μεταφέρει σε εισαγωγικά τις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευμένος από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Και είναι απογοητευμένος γιατί αγνοεί την ελληνική πραγματικότητα και κινείται ανορθόδοξα. Αλλά επιμένει ότι η διάσπαση δεν υπήρχε λόγος να γίνει, αφού δεν υπήρχε “πολιτικό επίδικο”.

Τι λέει ο Τσίπρας για τον Μητσοτάκη

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας λέει ότι είναι πολύ τυχερός. Γιατί “καβάλησε πάνω στα επιτεύγματα της δικής μας διακυβέρνησης, βρήκε το χρέος ρυθμισμένο, τα μνημόνια τελειωμένα, τα δημόσια οικονομικά τακτοποιημένα, την οικονομία έτοιμη για το αναμενόμενο αναπτυξιακό άλμα μετά το πέρας της μακρόχρονης κρίσης, του ήλθε και η πανδημία αμέσως μετά που τον αποδέσμευσε από το ασφυκτικό πλαίσιο του συμφώνου σταθερότητας και άρχισε να μοιράζει αφειδώς λεφτά, κερδίζοντας την εύνοια των ψηφοφόρων.”

Και διπλά τυχερός γιατί στις επόμενες εκλογές η ριζοσπαστική αριστερά θα εμφανιστεί διασπασμένη στα τρία και αν το ΠΑΣΟΚ παραμείνει μακριά από το 20% και η Νέα Δημοκρατία κοντά στο 30%, “θα αποκαλυφθεί μεγάλο πολιτικό κενό”.

Ποια είναι τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αντώνης Καρακούσης γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μείνει αναχωρητής και δεν σκοπεύει να είναι συνταξιούχος της πολιτικής. Και προσθέτει ότι προετοιμάζεται για την επόμενη φάση “που δεν θα βραδύνει”.

Τι θα κάνει; Προς το παρόν ετοιμάζει ένα Ινστιτούτο, δηλαδή κάτι σαν κέντρο μελετών, που όμως μπορεί, λέει, να αποτελέσει τη βάση για μια “μεγάλη δημοκρατική συνάντηση“, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να είναι το πρόπλασμα ενός νέου, δυναμικού, ενιαίου δημοκρατικού πολιτικού σχήματος, ικανού να αντιπαρατεθεί επί ίσοις όροις με τη Νέα Δημοκρατία.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα