Στον «μπλε, τον μαύρο και τον κόκκινο φασισμό», αναφέρεται σε ανάρτησή του ο Νίκος Καρανίκας με αφορμή τα επεισόδια στη Νομική.
Ειδικότερα ο κ. Καρανίκας, αναφερόμενος σε εκείνους που ενοχλήθηκαν από την εκδήλωση της ΔΑΠ στο χώρο του Πανεπιστημίου, τους αποκαλεί «φασιστάκια» που νομίζουν ότι το Πανεπιστήμιο τους ανήκει.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Καρανίκας αναφέρει στην ανάρτησή του: «Μπλε μαύρος και κόκκινος φασισμός. (σε1’)
Αυτό που συνέβη την Τετάρτη στην Νομική σχολή είναι απόδειξη ότι ο φασισμός και ο τραμπουκισμός δεν είναι αποκλειστικότητα των άκρων της Δεξιάς αλλά έχει έδαφος και αναπτύσσεται και στα ακαλλιέργητα μυαλά των άκρων των αριστεριστών και της αναρχίας.
Ενοχλήθηκαν κάποια φασιστακια από την εκδήλωση της Δ.Α.Π και θεώρησαν προφανώς ότι το πανεπιστημιο τους ανήκει και γι αυτό έσπευσαν να διακόψουν με τραμπουκισμό την εκδήλωση – συζήτηση.
Αυτή η πρακτική της δίωξης των ιδεών με τραμπούκικο τρόπο είναι γνωστή στη χώρα μας τα χρόνια των δικτατοριών, των Ιταλών και Γερμανών φασιστών και ναζιστών με την γνωστή παρέα των Ελλήνων ταγματασφαλιτών και δοσίλογων, στα πέτρινα χρόνια της δεξιάς και με την χούντα των συνταγματαρχών.
Είναι εμφανές ότι υπάρχουν και σημερινοί μιμητές που εμπνέονται από τέτοιες πρακτικές.
Οι ιδέες υπερβαίνονται και ανατρέπονται με ιδέες και οι ιδέες γεννιούνται στην πράξη, από την πράξη και παράγουν τον κόσμο του πολιτικού ανταγωνισμού που αναγνωρίζονται ως μέρος των ιδεών και υπηρετούν σκοπούς και στρατηγικές.
Οπότε όταν τραμπουκίζουμε τους φορείς των ιδεών αυτό σημαίνει ότι ο τραμπουκισμός προκύπτει από ένα περιβάλλον που αναπαράγεται η βία ως απάντηση στη διαφωνία.
Οι ιδέες δεν διώκονται δεν καταστέλλονται και αντιμετωπίζονται με απλές ιδέες μέσα απο μια πολιτισμένη πρακτική.
Αν δεν το καταλαβαίνει αυτό ο κόσμος που εμπλέκεται με την πολιτική τότε καλύτερα να πάψει να ασχολείται με τον ανταγωνισμο των ιδεών και της πολιτικής.
Η βία του εργατικού και πολιτικού κινήματος προκύπτει ως αμυντική απάντηση προς την κρατική βία και δεν είναι επιλογή των κινημάτων και του κόσμου που αγωνίζεται.
Αν δεν καταδικάσουμε τον τραμπουκισμό τότε θα μας φάνε τα σκοτάδια των φασιστών ανεξάρτητα της καταγωγής και του ιδεολογικού χρώματος.»
Η ανάρτηση Καρανίκα