Κεφαλογιάννη: «Δεν στηρίξαμε επαρκώς τους καλλιτέχνες»

8 mins read

Η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη άφησε αιχμές για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του Πολιτισμού αλλά και στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι ο καλλιτεχνικός κόσμος δεν στηρίχθηκε επαρκώς εν μέσω της πανδημίας, παρότι είναι απ’ τους πλέον πληγέντες.
Παράλληλα, σημείωσε ότι «δυστυχώς δεν βρήκαμε τους κατάλληλους τρόπους να τους στηρίξουμε ολοκληρωμένα».
Η βουλευτής της ΝΔ, σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr, είπε συγκεκριμένα: «Η πανδημία σάρωσε τον πολιτισμό. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στον χώρο αυτόν που έχουν να εργαστούν από τον Φεβρουάριο. Δυστυχώς δεν βρήκαμε τους κατάλληλους τρόπους να τους στηρίξουμε ολοκληρωμένα. Υπήρξαν γραφειοκρατικά προβλήματα, χάσαμε την συναισθηματική επαφή, την εμπιστοσύνη. Πρέπει να τα ξαναβρούμε. Να εμπιστευτούμε τους Έλληνες καλλιτέχνες».
Και προσθέτει πως πρέπει «να τους δώσουμε ευκαιρίες», υπογραμμίζοντας ότι: «Δεν γίνεται εμβληματικοί δημόσιοι οργανισμοί, να μετακαλούν καλλιτέχνες από το εξωτερικό, ενώ σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί παραμένουν ανενεργοί. Χρειάζεται περισσότερη ενσυναίσθηση από όλους. Ας δούμε αυτήν την κρίση σαν μια ευκαιρία να ακούσουμε τους εκπροσώπους του σύγχρονου πολιτισμού και να θέσουμε υγιείς βάσεις για το μέλλον».

Facebook Comments