Κόντρα Τασούλα -Τσίπρα για το «ένοχος ή βλαξ» στον Μητσοτάκη – «Κύριε πρόεδρε σκεφτείτε το λίγο» -video

12 mins read

Ένταση προκλήθηκε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, όταν στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο Αλέξης Τσίπρας και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε “ένοχος ή βλαξ;”.

 

 

«Σε κάποια από τις συναντήσεις μας στη Βουλή, νομίζω τον Αύγουστο, σας είχα κατηγορήσει για έλλειμμα θάρρους και πλεόνασμα θράσους. Και σας είπα ότι είναι δειλία για έναν πρωθυπουργό να κρύβεται πίσω από τον ανιψιό του και να λέει “δεν έχω εγώ ευθύνη, έχει αυτός”. Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, μειωμένου καταλογισμού παρά να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν με τόλμη. Κάποτε υπήρξε ένα ερώτημα που είχε κρεμαστεί στα περίπτερα, αδίκως όπως αποδείχθηκε αργότερα, για έναν άλλον πρωθυπουργό. Αλλά τι έλεγε αυτό το ερώτημα; “Ένοχος ή βλαξ;” Και εσείς αυτοβούλως επιλέξατε τη δεύτερη εκδοχή»,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησαν χειροκροτήματα από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποδοκιμασίες από αυτά του κυβερνώντος κόμματος για την επίμαχη φράση.

«Κύριε πρόεδρε, να σκεφτείτε αυτές τις εκφράσεις λίγο, είναι άλλης τάξεως. Άλλο η πολιτική αντιπαράθεση… », είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

«Κύριε πρόεδρε της Βουλής, επιχειρήσατε επί μέρες να μείνουν όλα στο σκοτάδι! Δεν θα επιχειρήσετε να λογοκρίνετε και την πολιτική μου παρουσία, την πολιτική μου τοποθέτηση από αυτό εδώ το βήμα της Βουλής! Σας παρακαλώ λοιπόν, να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία, όσων τώρα κάνουν ότι ενοχλούνται, αλλά δεν ενοχλούνται που έχουν έναν αρχηγό που καταπάτησε το Σύνταγμα», απάντησε σε έντονο ύφος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όσο και να σας φαίνεται περίεργο, για να σας προστατεύσω το είπα αυτό» σχολίασε ο Κώστας Τασούλας.

 

 

Facebook Comments