ΑρχικήΠαραπολιτικάΚοτζιάς για Συμφωνία των Πρεσπών: Με ενοχλεί που βλέπω πινακίδες «προς Σκόπια»...

Κοτζιάς για Συμφωνία των Πρεσπών: Με ενοχλεί που βλέπω πινακίδες «προς Σκόπια» ή «προς ΠΓΔΜ»

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Στο Κέντρο» φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τρίτης (18/10) ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη «Συμφωνία των Πρεσπών» για το όνομα των Σκοπίων που υπογράφηκε επί των ημερών του.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Τσίπρα υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά της συμφωνίας και εκτόξευσε τα βέλη του εναντίον όσων τοπικών πολιτικών παραγόντων, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, εκφράζουν τη διαφωνία τους για μικροπολιτικούς λόγους.

«Δεν έχω καμία αντίρρηση κάποιοι άλλοι να φέρουν καλύτερη συμφωνία αν μπορούν», είπε αρχικά και ακολούθως άφησε αιχμές εναντίον προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίες, όπως είπε, προωθούσαν λύση διπλής ονομασίας. «Είχαν συμφωνήσει σε σκέτο Μακεδονία για το εσωτερικό της γειτονικής χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν με ενοχλεί αν κάποιοι στις ιδιωτικές τους συζητήσεις αναφέρουν ως Σκοπιανούς τους “Βορειομακεδόνες”» είπε επίσης και πρόσθεσε:

«Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν βλέπω πινακίδες “προς Σκόπια” και “προς ΠΓΔΜ”. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι νόμος του κράτους. Δεν μπορεί κάποιοι Περιφερειάρχες στη Βόρεια Ελλάδα να παραβιάζουν τη συμφωνία για προεκλογικούς λόγους», υπογράμμισε.