«λ19»: Το νέο επιχειρηματικό βήμα του Σταύρου Θεοδωράκη (photos)

11 mins read

Μεγάλη αγάπη για τα ελληνικά κρασιά και προϊόντα έχει το ατμοσφαιρικό μικρό εστιατόριο στο ισόγειο του πολύ φρέσκου ξενοδοχείου «Fos» στη Λέκκα. Ο λόγος για το «λ19» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Είναι το νέο all day στέκι που διαμόρφωσε και άνοιξε σε χρόνο-ρεκόρ ο Σταύρος Θεοδωράκης με την κόρη του και στενούς του συνεργάτες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό και εσωτερικός χώρος

Μια τεράστια μπάρα στις αποχρώσεις του πετρόλ δεσπόζει στον χώρο, με τους πελάτες να τρώνε και να πίνουν είτε γύρω από την μπάρα είτε στα λιγοστά τραπέζια.

Αυγά με στάκα το πρωί, μπέργκερ το μεσημέρι, σουβλάκια με μανιτάρια το βράδυ, μαζί βέβαια με τον κρητικό ντάκο με κρασόξυδο είναι μερικοί από τους μεζέδες που θα βρει κανείς στο 19 της οδού Λέκκα, την κουζίνα του οποίου επιμελείται ο Κωνσταντίνος Μπαλτουμάς.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

 

Τα «θρυλικά» ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα σε συνταγή της κυρίας Αργυρώς -μαμάς του Σταύρου- γίνονται ξανά ανάρπαστα, όπως και στο θρυλικό «Αλάτσι» την προηγούμενη δεκαετία, και είναι το ίδιο νόστιμα όπως τότε. Τα κρασιά είναι και αυτά όλα ελληνικά, αρκετά από μικρά οινοποιεία, καθώς ο ιδιοκτήτης έχει «μανία» με τους μικρούς παραγωγούς.

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Στο «λ19» θα βρει κανείς βουβαλίσια λουκάνικα από την Κερκίνη, τυριά από το Μέτσοβο και τη Νάξο, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ξηρούς καρπούς από την Καλαμάτα, μέχρι και τις αυθεντικές καραμέλες τσάρλεστον από την Κομοτηνή.

Ποιοι άλλοι είναι μαζί με τον Στ. Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν είναι μόνος του στο νέο επιχειρηματικό του εγχείρημα. Συμμέτοχοι στο εγχείρημα είναι η Πάολα Τζιούστι, στενή συνεργάτιδά του εδώ και χρόνια -διευθύντρια του «λ19»- και η κόρη του Αργυρώ, φοιτήτρια Θεατρικών Σπουδών αλλά και σερβιτόρα τις μέρες που δεν έχει σχολή.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Facebook Comments

Τελευταία Νέα