Λάβρος ο Αύγουστος Κορτώ για τις αφίσες κατά της άμβλωσης: «Εκεί να σας δω, καθάρματα»

11 mins read

Ο συγγραφέας, Αύγουστος Κορτώ, με ανάρτηση του στο Facebook, πήρε θέση για το ζήτημα που προκάλεσε σάλο χθες, δηλαδή την τοποθέτηση αφισών κατά των αμβλώσεων στους σταθμούς του μετρό.

Συγκεκριμένα, ο Αύγουστος Κορτώ έγραψε το εξής «Στη χώρα όπου πεθαίνουν ανεμβολίαστα παιδιά, όπου γυναίκες κακοποιούνται, βιάζονται και δολοφονούνται και οι υπαίτιοι αντιμετωπίζονται ως “παθιασμένοι εραστές” ενώ οι γείτονες σφυρίζουν κλέφτικα, στη χώρα όπου πρόσφυγες εξωθούνται σε αυτοκτονία και τα μωρά τους ξεψυχούν από αυτοσχέδια μαγκάλια, όπου ο αλκοολισμός είναι άγνωστη έννοια κι οι αλκοολικοί θεωρούνται “γλεντζέδες” που “τους αρέσει ένα ποτήρι παραπάνω”, στη χώρα όπου ο αντικαπνιστικός νόμος παρουσιάζεται απ’ τους καπνιστές σαν κάτι εφάμιλλο της Τελικής Λύσης, όπου κτήνη σκορπάνε φόλες και κόσμος αναπτύσσει αντοχή στην αντιβίωση γιατί χαπακώνεται ανάλογα με την ουρολοίμωξη της συμπεθέρας, σ’ αυτή τη χώρα, στο μετρό της Αθήνας, κρεμάσανε αφίσες που δαιμονοποιούν την έκτρωση με εκβιαστικές χυδαιότητες κι αντιεπιστημονικά ψεύδη.

(Ελευθερία του λόγου εσείς; Ελευθερία του λόγου κι εμείς, μέχρι να σας στείλουμε πακέτο στα λαγούμια σας, καθάρματα.)».

https://www.facebook.com/auguste.corteau/posts/10157008145579952

Ακόμη, τόνισε «Για βάλτε μια αφίσα τροχαίου από μεθυσμένο οδηγό, ή ένα ζευγάρι άραχλα πνευμόνια καπνιστή – εκεί να σας δω. Αλλά βλέπεις ο στόχος είναι πάντα η γυναίκα, η άκαρδη που πετάει το μέλλον της Ελλάδος».

Και πρόσθεσε «Κι όσοι σκούζουν για την ελευθερία λόγου/έκφρασης των φασισταριών που θέλουν τις γυναίκες υπόδουλες στην αναπαραγωγή – πάνω απ’ όλα τα Ελληνόπουλα: τα προσφυγόπουλα μπούλο – έχουν στη διάθεσή τους πεδίο δόξης λαμπρό: μπορούν να προτάξουν τα στήθη τους για την προάσπιση της ελεύθερης έκφρασης των ναζί της Χρυσής Αυγής».

Facebook Comments