Μαθηματικά ΣΥΡΙΖΑ και Αυγής για τα Πανεπιστήμια: 77.970-77.415=25.000

4 mins read

To κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και η εφημερίδα «Αυγή», έχουν παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα αριθμούς που δείχνουν πόσοι μαθητές θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Ωστόσο, τα μαθηματικά δεν «βγαίνουν», με βάση αυτά που αναφέρουν.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζει ότι με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, θα μείνουν εκτός 25.000 μαθητές.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, κάθεται και κείμενο που λέει "Τσίπρας με ΟΛΜΕ: Να ανασταλεί το νέο σύστημα εισαγωγής σε AEI που αφήνει εκτός 25.000 μαθητές"

Η «Αυγή», όμως, σημειώνει ότι ο αριθμός των εισακτέων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 ανέρχεται στους 77.415.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Η ΑΥΓΗ και n ελάχιστη βάση εισαγωγής ανά σχολή Newsletter Σ A- A+ Στους 77.415 ανέρχεται εφέτος o αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Δείτε αναλυτικούς πίνακες M ετά το πρόγραμμα των πανελλαδικών ξετάσεων το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε σήμερα τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2021 καθώς επίσης και τους συντελεστές βάσει των οποίων καθορίζεται n ελάχιστη βάση εισαγωγής. o συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415."

 

Ωστόσο, σύμφωνα με την περσινή απόφαση της Κυβερνήσεως, ο αριθμός εισακτέων στα πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 ανερχότανε 77.970.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Σύμφωνα με την απόφαση που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερί- δα της Κυβερνήσεως, o αριθμός εισακτέων στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγι- κές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για TO ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ανέρχεται Ο συνολικός αριθμός εισακτέων παραμένει ίδιος με τον τελικό περσινό αριθμό εισακτέων, ώστε να μην επηρεαστούν περαιτέρω οι υποψήφιοι εν μέσω υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού. Επισημαίνεται ότι η μόνη διαφοροποίηση αφορά στην ανακατανομή των εισακτέων των Τμημάτων Νοσηλευτικής, των οποίων όμως o συνολικός αριθμός των εισακτέων παραμένει ίδιος."

Facebook Comments