ΑρχικήΠαραπολιτικάΜε γεύση από Ελλάδα το ντεφιλέ του Dior στο Καλλιμάρμαρο την Πέμπτη-...

Με γεύση από Ελλάδα το ντεφιλέ του Dior στο Καλλιμάρμαρο την Πέμπτη- Τι θα δούμε

Πλησιάζει το πολυσυζητημένο ντεφιλέ του Dior, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου και θα μεταδοθεί ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με το parapolitika.gr,  oι προβολείς θα ανάψουν στις 8 το βράδυ.

Ο γαλλικός Οίκος Υψηλής Ραπτικής Dior θα παρουσιάσει την ειδική κολεξιόν με την ονομασία «Dior Cruise Collection» που θα τιμά τη χώρα μας και τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης αλλά και τον ρόλο της χώρας μας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Οι δημιουργίες του Οίκου που αποτελούν τη νέα συλλογή έχουν σχεδιαστεί και ραφτεί από Ελληνίδες και Έλληνες δημιουργούς και η εκδήλωση θα αποτελέσει παγκόσμιο τηλεοπτικό γεγονός.

Για το project «Dior Celebrates Greece», στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί στο Καλλιμάρμαρο και η ειδική κολεξιόν που θα τιμά την Ελλάδα, θα συνεργαστούν με τον διεθνή Οίκο εκτός από τους δημιουργούς της κολεξιόν και εκατοντάδες Ελληνίδες και Έλληνες επαγγελματίες: φωτογράφοι, καλλιτέχνες, τεχνίτες, μουσικοί και τεχνικοί.

Πολλοί από αυτούς τους επαγγελματίες, από το Σουφλί και το Άργος ως την Κρήτη και από την Ήπειρο μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, αναμένεται να συνεχίσουν τη συνεργασία με τον Οίκο Dior και μετά τη λήξη της λαμπερής εκδήλωσης στην Ελλάδα.

Το λαμπερό υπερθέαμα θα μεταδοθεί ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα και από το live streaming στα social media του γαλλικού Οίκου.

Εκατομμύρια τηλεθεατές και χρήστες κοινωνικών δικτύων σε όλο τον πλανήτη θα έχουν την ευκαιρία, μαζί με τους 400 προσκεκλημένους του Οίκου που θα φθάσουν στο Καλλιμάρμαρο από κάθε γωνιά της γης, να θαυμάσουν την «Made in Greece» ειδική κολεξιόν.

Ο Οίκος Dior, μάλιστα, για να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τεχνίτες που δημιούργησαν τα εντυπωσιακά φορέματα, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών (από το Σουφλί μέχρι την Καλαμάτα) όπου ζουν και εργάζονται οι Έλληνες δημιουργοί, να παρακολουθήσουν ζωντανά σε κατάλληλους ανοικτούς χώρους το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Την ίδια δυνατότητα, θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που θα μπορούν να δουν ζωντανά τη φαντασμαγορική εκδήλωση που τιμά την Ελλάδα, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην καρδιά της Πλάκας.

Μετά την φαντασμαγορική εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο θα ακολουθήσουν ειδικές φωτογραφήσεις του Dior σε εμβληματικά αρχαιολογικά σημεία (Ακρόπολη, Ηρώδειο, Αρχαία Αγορά, Σούνιο και Νεμέα). Σε συνδυασμό με την κινηματογραφική δουλειά της Maria Grazia Chiuri, με τίτλο «Mother Goddesses», ένα road docυmentary που γυρίζει αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Οίκου Dior,  θα μεταφέρουν σε όλο τον πλανήτη την ομορφιά και την ακτινοβολία του ελληνικού πολιτισμού.