ΜέΡΑ25: Εγκώμιο του Σόιμπλε στον Τσίπρα

9 mins read

Το «εγκώμιο» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον Αλέξη Τσίπρα στα «Νέα» σχολιάζει, με ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

«Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην εφημερίδα “Τα Νέα” έπλεξε το εγκώμιο στον πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη μετά το α’ εξάμηνο του 2015 διακυβέρνησή του, την ώρα που οι κύριοι Τσίπρας και Δραγασάκης 7 χρόνια μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 και τη συνθηκολόγησή τους προσπαθούν να δικαιολογήσουν πως έκαναν το μεγαλειώδες “Όχι” του 62% του ελληνικού λαού “Ναι”», σημειώνει το ΜέΡΑ25 και παραπέμπει στις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε:

«”Ο Τσίπρας με την προκήρυξη νέων εκλογών (τον Σεπτέμβριου του 2015) έκανε ένα θαρραλέο βήμα και απέσπασε ξανά μία πλειοψηφία για την αντίθετη πολιτική, από εκείνην με την οποία είχε εκλεγεί”, αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και συμπληρώνει: “Ήταν αξιοσημείωτη η προσφορά του, η οποία διευκόλυνε τη διάδοχη κυβέρνηση στη διαμόρφωση της βάσης για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας. Αυτό αξίζει να αναγνωριστεί”», τονίζει το ΜέΡΑ25.

«”Αξιοσημείωτη” λοιπόν η προσφορά του Α. Τσίπρα μετά την ανατροπή του δημοψηφίσματος του 2015 και “θαρραλέο βήμα” η αντιστροφή της λαϊκής βούλησης κατά τον Β. Σόιμπλε, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που “διευκόλυνε τη διάδοχη κυβέρνηση στη διαμόρφωση της βάσης για τη σταθεροποίηση της χώρας” και αυτό “αξίζει να αναγνωριστεί”. Πράγματι αναγνωρίζεται από την Ολιγαρχία!», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα