ΑρχικήΠαραπολιτικάΜια Ιφιγένεια πολύ βολική για όλους τους άλλους

Μια Ιφιγένεια πολύ βολική για όλους τους άλλους

Έχω ξαναγράψει εδώ ότι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης είναι, αυτή τη στιγμή, κάτι σαν ακίνητος στόχος που τον πυροβολούν εύκολα όλοι.

Βεβαίως, έδωσε και αυτός τα δικαιώματά: με τις τραγικά άστοχες αναλύσεις του, με την πρόβλεψη ότι το ΚΙΝΑΛ ούτε καν θα μπει στη Βουλή, αλλά και με τις αναφορές του ως το τελος ότι η διαφορά θα είναι μικρότερη από πέντε μονάδες, ακόμα και το απόγευμα των εκλογών. 

 Όλα αυτά είναι λίγο ή περισσότερο γνωστά. Είτε πριν είτε μετά τις εκλογές, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, αυτός ο πολυπράγμων αναλυτής, θα μας κουνήσει μαντήλι και θα μπορέσει να επικεντρωθεί, ίσως, στην εταιρεία δημοσκοπήσεων του φοιτητή του, του κ. Σκλία, αν δεν έχει κλείσει ως τότε ως πλήρως αναξιόπιστη.

 Η αποτυχία του Βερναρδάκη, όμως, δεν σημαίνει ότι άλλοι έπεσαν μέσα στις αναλύσεις τους. Θα έχει, για παράδειγμα, μεγάλο ενδιαφέρον να μας πει ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος παρασκηνιακά τώρα ψέγει τον Βερναρδάκη, τι εκτιμούσε αυτός. Ή μια άλλη παλιά καραβάνα, τι έλεγε στα τηλέφωνα για διαφορά υπέρ της ΝΔ που θα φτάσει στο «τάλιρο» και τι έλεγε στους δημοσιογράφους του ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ έως και μια μέρα πριν τις εκλογές, όταν προέβλεπε νίκη του κόμματος με ως 3 μονάδες διαφορά. 

 Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί ο Βερναρδάκης θα είναι μια Ιφιγένεια πολύ βολική για όλους τους άλλους. Θα κρύψουν τις ευθύνες τους, ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν, πίσω από τον αποτυχημένο δημοσκόπο του Μαξίμου. Η ομάδα, όμως, θα μείνει ίδια και θα κάνει τα ίδια λάθη. Και γι’ αυτό η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές θα είναι επίσης μεγάλη: γιατί δεν θα έχει καταλάβει, ακριβώς, γιατί έχασε με 9,5 μονάδες και γιατί θα λέει τα ίδια πράγματα που τον οδήγησαν στην ήττα. 

 

Ο εξ απορρήτων