Μητσοτάκης: «Αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου;»

14 mins read

Το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος» με διαφορετική διατύπωση εξέφρασε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας σαφές ότι αποτελεί το κύριο προεκλογικό δίλημμα. Παράλληλα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει χυδαία τη φράση Τσίπρα ότι αν μοίραζε κι αυτός δισεκατομμύρια θα έβγαινε πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθεί.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει χωρίς να ντρέπεται ότι αν είχε την δυνατότητα να μοιράσει 50 δις θα έβγαινε πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθεί. Αυτή είναι η λογική του πιο χυδαίου παλαιοκομματισμού που έχει καταδικασθεί ανεπιστρεπτί από τους πολίτες. Αυτή η λογική είναι μπροστά μας και θα μας συνοδεύει έως τις εκλογές, Στον λαϊκισμό της εξαγοράς συνειδήσεων πρέπει να αντιτάξουμε το δικό μας έργο, είπε και να μην κρυφτούμε από τα προβλήματα της κοινωνίας. Να παραδεχτούμε ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί».

Και συνέχισε: «Το δίλημμα που διατύπωσα στην Θεσσαλονίκη ισχύει στο ακέραιο. Αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου; Πρέπει να εξηγήσουν επιτέλους οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ποια είναι η πρόταση απέναντι στην δική μας. Οι τρικυμίες θα είναι πολλές και το εθνικό σκάφος θα πρέπει αν είναι ισχυρό και να το κρατά ένα ικανό πλήρωμα. Απαντάμε ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυυτοδύναμη Ελλάδα και σταθερό τιμόνι με ισχυρή ΝΔ στην διακυβέρνηση. Απέναντι μας θα έχουμε την διαστρέβλωση, την δημαγωγία και την λάσπη αλλά και αμήχανε φωνές που θα πριμοδοτούν την ακυβερνησία».

Ο πρωθυπουργός καταλήγοντας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις εκλογές λέγοντας ότι πρέπει οι πολίτες να ενημερωθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής. «Δεν θα είναι μια χαλαρή ευκαιρία να σταλούν μηνύματα αλλά να δείξουν τι κυβέρνηση επιθυμούν έτσι ώστε με την δεύτερη ψήφο να εδραιώσουν τη νίκη της για να κάνει πράξη το πρόγραμμά της. Θέλουμε η επόμενη μέρα να βρει την χώρα σε συνθήκες σταθερότητας. Με όρους που θα κρατούν την χώρα σε συνεχή τροχιά προόδου για να μην υπάρξει ποτέ ξανά κανένα πισωγύρισμα. Με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις που έχουν δείξει συνέπεια και σταθερότητα. Θέλουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση αλλά όχι μονολιθική», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Facebook Comments