Μητσοτάκης vs Τσίπρας για τον ύμνο του ΕΑΜ

8 mins read

Ποιος το περίμενε ότι θα γινόταν αντιπαράθεση κορυφής στη Βουλή για τον ύμνο του ΕΑΜ που έχει επιλέξει ο Αλ. Τσίπρας για εισαγωγή στις ομιλίες του.

Ο Κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το αλλάξει:

«Κοιτάξτε θα σας καλέσω για μια ακόμα φορά να επανέλθετε στο ρόλο σας και την Δημοκρατική ομαλότητα. Να επιλέξετε αντιπαράθεση με θέσεις και όχι φωνές. Αντί να τάξετε πάντα στους πάντες να θυμηθείτε ότι εσείς πήρατε τα πάντα από τους πάντες και να προσγειωθείτε στην αληθινή ζωή. Αν θέλετε να πείσετε ότι δεν επενδύετε συνειδητά στους διχασμούς του παρελθόντος διαλέξτε τουλάχιστον άλλη εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ».

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι:

«Μιας και παρακολουθείτε ακόμα και τα τραγούδια των ομιλιών τέτοια ταραχή σας έχει πιάσει και σας πείραξε ο ύμνος του ΕΑΜ. Να σας θυμίσω ότι η εθνική αντίσταση αναγνωρίστηκε το 1982. Το ΕΑΜ είναι κομμάτι εθνικής μας αντίστασης. Εκτροπή είχε επιλέξει τότε η παράταξή σας αποχωρώντας από την Βουλή. Εκεί γυρνάτε; Θα φέρετε και τον κ. Καρατζαφέρη στην παράταξή σας. Αναγνωρίστηκε η εθνική αντίσταση και είναι κομμάτι που πρέπει να μας ενώνει. Τον Γοργοπόταμο θα τον γιορτάζουμε όλοι μαζί».

Facebook Comments