Μοναχικός καβαλάρης ο Κοτζιάς – ΠΡΑΤΤΕΙ χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ

9 mins read

Μετά τις εσωκομματικές αψιμαχίες για την εξωτερική πολιτική, ο Νίκος Κοτζιάς αποφάσισε να απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μόνος του εκδηλώσεις.

Μετά την υιοθέτηση της στάσης «παρών» και «ναι» στις ψηφοφορίες για τις ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου και Ελλάδας – Ιταλίας από την Κουμουνδούρου – εν αντιθέσει με την θέση του Νίκου Κοτζιά- ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δείχνει την διαφωνία του με την στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την μοναχική οδό της ανασύνταξης της «πατριωτικής Αριστεράς». Προαναγγέλει μάλιστα εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου.

Τις αποφάσεις αυτές έλαβαν τα κομματικά όργανα του «ΠΡΑΤΤΩ» που συνεδρίασαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, συμπεραίνοντας πως «οι εξελίξεις δείχνουν ότι η αυτονομία και η ενίσχυση της προοδευτικής, Πατριωτικής-Δημοκρατικής Αριστεράς είναι αναγκαία όσο ποτέ». Έτσι, «η υλοποίηση του στόχου μιας άλλης πορείας της χώρας, απαιτεί τη σύμπτυξη ενός μεγάλου αντιδεξιού-αντινεοφιλελεύθερου μετώπου. Την συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Τη συμφωνία σε ένα κοινό πρόγραμμα δημοκρατίας και κυριαρχίας της χώρας, με ιδιαίτερη φροντίδα για τον πολιτισμό, την παιδεία και την υγεία. Στόχος είναι, μια άλλου είδους διακυβέρνηση στην υπηρεσία του λαού, των πολιτών» περιγράφουν τα στελέχη του «ΠΡΑΤΤΩ» και καλούν «όλους τους πολίτες να στηρίξουν την εξόρμησή του, από την 1η Οκτωβρίου, για την οργάνωση νέων μελών και την οικονομική-υλική στήριξή του».

Facebook Comments