Μπακογιάννη: «Απαράδεκτη η ανακατάληψη της Ρόζα Νέρα»

19 mins read

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την ανακατάληψη του κτιρίου της Μεραρχίας Κρήτης, η βουλευτής Χανιων της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

 

Όπως σημειώνει η κα. Μπακογιάννηη πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει την δημόσια περιουσία που είναι περιουσία του ελληνικού λαού”

Πιο αναλυτικά στην ανάρτησή της αναφέρει:

“Η ανακατάληψη της Ρόζα Νέρα είναι απαράδεκτη. ⠀

Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν με την απόφαση του Πολυτεχνείου και να έχουν διαφορετικές απόψεις για την ανάπτυξη του λόφου Καστέλι που βρίσκεται στο δημόσιο διάλογο. ⠀

Όμως η κατάληψη του δημόσιου χώρου από οποιεσδήποτε συλλογικότητες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. ⠀

Η πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει την δημόσια περιουσία που είναι περιουσία του ελληνικού λαού.”⠀

 

Η απάντηση της “Ομάδας Επικοινωνίας Αλληλεγγύης στην Rosa Nera”:

«Η τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη είναι απαράδεκτη. Μπορεί κάποιοι, όπως η Ντόρα, να διαφωνούν με τους αγώνες για ισότητα, για την αλληλεγγύη, για την ελευθερία, να διαφωνούν με τα δικαιώματα των προσφύγων και το δικαίωμα τους για ζωή, να διαφωνούν με τα κοινωνικά κινήματα για τον εκδημοκρατισμό όλων των θεσμών και να διαφωνούν με τις ιστορικές κατακτήσεις των εργατικών κινημάτων.

Και μπορούν να έχουν διαφορετικές απόψεις για την ανάπτυξη του λόφου Καστέλι που άνοιξε στον δημόσιο διάλογο – χάρη στην Rosa Nera – και να θέλουν πισίνα στα αρχαία για μια ελλάδα νέα, εκμετάλλευση του δημόσιου χώρου, συνέχιση του εξευτελισμού του μισθούν και της εργασίας, της παιδείας, της υγείας και της ζωής – έτσι ώστε να γεμίζει η τσέπη τους.

Όμως, το κάλεσμα της Ντόρας για ανακατάληψη του δημόσιου χώρου από οποιεσδήποτε δυνάμεις της καταστολής, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και χαφιέδων προς χάριν των ιδιωτικών συμφερόντων κάποιων λίγων λαμόγιων, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανένα άνθρωπο, θεσμό, σωματείο και συλλογικότητα που επικαλείται την κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα κοινωνικά κινήματα έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τον δημόσιο χώρο, τις εργατικές κατακτήσεις, την κοινωνική αλληλεγγύη, τα δικαιώματα των μειονοτήτων: να προστατεύσουν τις ζωές τους και τις κατακτήσεις αγώνων που απειλούνται από την ακροδεξιά κυβέρνηση των καθαρμάτων. Και η υπέρασπιση της Rosa είναι σημαντικό κομμάτι, όλων αυτών των αγώνων, και όχι μόνο στα Χανιά.

Όλες, όλοι, όλα, σήμερα στις 19:00 στην συνέλευση στον Λόφο Καστέλι, με μέριμνα για την υγεία του ενός για την άλλη, με αγάπη για την ζωή, με αγωνιστικότητα, αλληλεγγύη και ενότητα».

Η ανακατάληψη 

Σε ανακατάληψη της Ρόζα Νέρα, στον λόφο Καστέλι στην παλιά πόλη των Χανίων, προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου ομάδα περίπου 50 ατόμων μελών της “Συνέλευσης Αλληλεγγύης στη Ρόζα Νέρα”.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο αποχώρησαν και οι συγκεντρωμένοι πολίτες άνοιξαν τις πόρτες που φυλάσσονταν από την αστυνομία τους τελευταίους 9 μήνες.

 

Facebook Comments