Μπακογιάννη για Κυρ. Μητσοτάκη: «Οταν γεννήθηκε τον ζήλεψα φριχτά!»

8 mins read

Μια εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Marie Claire όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τη σχέση της με τον αδελφό της, Κυρ. Μητσοτάκη.

Εσείς πώς ήσασταν με τον δικό σας αδελφό;

Όταν γεννήθηκε, τον ζήλεψα φριχτά, γιατί επικρατούσε τότε η λογική «άχου, ο καημένος ο Κώστας απέκτησε επιτέλους ένα παιδί!». Αυτό βέβαια μέχρι που έγινε 8 μηνών και μου σήκωσε τα χεράκια. Αυτό ήταν! Από τότε σταμάτησα να τον ζηλεύω! Ήταν το μωρό μας. Όλων. Είχε δε μια πολύ στενή σχέση με τον Παύλο, ήταν, κατά κάποιον τρόπο, το πρώτο του παιδί. Του Παύλου τού άρεσε πάρα πολύ το μυαλό του Κυριάκου.

Οι γονείς άφησαν οδηγίες πλεύσεως για τις μεταξύ σας σχέσεις;

Πάντοτε. Η μάνα μου ακολουθούσε τη γνωστή τακτική «όλα τα παιδιά και όλα τα εγγόνια στην Κρήτη μονίμως». Ακριβώς το ίδιο κάνω κι εγώ σήμερα.

Όταν όμως συνυπάρχουν αδέλφια στην πολιτική, χρειάζονται ισορροπίες.

Ναι, και δεν είναι πάντοτε εύκολες. Υπάρχουν πάνω, υπάρχουν κάτω… Mε τον Κυριάκο είμαστε δύο διαφορετικές γενιές. Άλλα βιώματα εγώ, άλλα εκείνος. Οπότε είναι λογικό και πολιτικά πολλές φορές να έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις. Όμως μπαίνουν στην άκρη σε ό,τι αφορά τους οικογενειακούς δεσμούς και την αγάπη μέσα στην οικογένεια. Νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά των γονιών μου. Είναι μεγάλη ιστορία η ασφάλεια.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα