ΑρχικήΠαραπολιτικάΜπακογιάννης: «Έκανα λάθη στο Μεγάλο Περίπατο»

Μπακογιάννης: «Έκανα λάθη στο Μεγάλο Περίπατο»

Για τα λάθη της θητείας του και συγκεκριμένα για το Μεγάλο Περίπατο, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στον Alpha και ερωτηθείς για τα λάθη στη θητεία του είπε χαρακτηριστικά: «Η περίφημη Πανεπιστημίου. Θα το ξαναέκανα, αλλά θα το έκανα διαφορετικά»..

«Είναι δυνατόν να βγω εγώ και να πω ότι ο κόσμος δεν κατάλαβε το δικό μου μεγαλείο; Θα ήταν κωμικό, θα με έπαιρναν με τις πέτρες και θα είχαν και δίκιο», πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με τον Κώστα Μπακογιάννη έγιναν δύο λάθη στον Μεγάλο Περίπατο: «Νομίζω έγιναν δύο πράγματα. Πρώτον έγινε ένα λάθος επικοινωνίας. Και μόνο που το είπαμε «Μεγάλο Περίπατο». Δηλαδή η Πανεπιστημίου τι είναι; Είναι δέντρα, είναι πράσινο, δεκάδες δέντρα, σκιά. Είναι δημόσιος χώρος. Είναι ασφάλεια. Να μπορεί να κινηθεί και ένας άνθρωπος με αναπηρία, ένας ηλικιωμένος. Δεν είναι περίπατος».

Κατά τον ίδιο, το δεύτερο λάθος είναι ότι καθυστέρησε η ολοκλήρωση: «Το δεύτερο λάθος είναι ότι άργησε το πρότζεκτ να ολοκληρωθεί. Τώρα θα ολοκληρωθεί σε λίγο, αλλά άργησε. Αν το ξανασχεδιάζαμε, θα το σχεδιάζαμε διαφορετικά, όπως σχεδιάσαμε διαφορετικά πολλά άλλα έργα στον δήμο Αθηναίων. Όπως για παράδειγμα το θέατρο του Λυκαβηττού. Που είναι πιο πολύπλοκο τεχνικά. Πιο σύνθετο. Θα ανοίξει τις πόρτες του αρχές Σεπτεμβρίου. Αν τα συγκρίνεις θα πεις στα δύσκολα τα πάτε καλά και στα εύκολα είχατε ζήτημα;».

Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο Αθηναίων, η κίνηση στους δρόμους της πόλης έχει αυξηθεί διότι πάει καλύτερα η ανάπτυξη και η οικονομία, προσθέτοντας ότι αυτό δε σημαίνει πώς δεν μπορεί να γίνει κάτι. Όπως σημείωσε δεν μπορεί μία πόλη να είναι σχεδιασμένη μόνο για αυτοκίνητα.

Παράλληλα δήλωσε άγνοια για το ενδεχόμενο να είναι η Έλλη Στάη αντίπαλός τους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος, μίλησε για τη Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτηρίζοντάς την ως «ήρωα», ενώ για τη Σία Κοσιώνη είπε ότι είναι ένας «άγγελος”.