Μπαράζ διαδικτυακών επικρίσεων στον Θεοδωράκη από δημοσιογράφους αριστερών μέσων

28 mins read

Άνευ προηγουμένου είναι οι επικρίσεις που δέχεται ο Σταύρος Θεοδωράκης από δημοσιογράφους αριστερών μέσων, μετά τη συνέντευξη με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από το πουκάμισο που άλλαξε μέχρι και το ότι δεν τον ρώτησε για υποκλοπές , όλα φαίνεται ότι ενόχλησαν, ενώ κάποιοι δεν παρέλειψαν να του αφαιρέσουν και την ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Τα σχόλια των δημοσιογράφων στο Τwitter

Μεταξύ αυτών που κατηγορούν τον Σταύρο Θεοδωράκη για ξέπλυμα του πρωθυπουργού και ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος.

“Λένε δημοσιογραφία είναι “έλεγχος της εξουσίας”. Τότε μετά από ένα ΕΓΚΛΗΜΑ, η δημοσιογραφία οφείλει να επιδιώκει την απολογία της εξουσίας. Αν αυτό ήταν επιδίωξη απολογίας της εξουσίας από τη δημοσιογραφία που “ελέγχει” τότε να ξανά-ορίσουμε τη λέξη “πλυντήριο”.”

Ο Αρης Χατζηστεφάνου έγραψε επίσης: “Ο Θεοδωράκης δεν ξέπλυνε μόνο τον πρωθυπουργό, αλλά όλους τους αρχηγούς μνημονιακών κομμάτων που στήριξαν τις ιδιωτικοποιήσεις. Δηλαδή και τον εαυτό του.”

Οι δημοσιογράφοι του Press Project σχολίασαν τη συνέντευξη μέσω της ανάρτησης που έκαναν για την “παρέμβαση” όπως την αποκαλούν του Ρουβίκωνα στο σπίτι του δημοσιογράφου:

“Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Σταύρου Θεοδωράκη στο Χαλάνδρι, μετά την προβολή της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο, με κύριο θέμα τα Τέμπη.”

Γνωστός δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών που γράφει ως e-tetRadio.gr, έγραψε για τη συνέντευξη και σχολίασε το ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης άλλαξε πουκάμισο:

“Εν τω μεταξύ ο Σταύρος Θεοδωράκης με άλλο πουκάμισο έκανε τη συνέντευξη και με άλλο έβγαινε στο τέλος της εκπομπής από το Μαξίμου! Όλο άθλια και γελοία στημένο. #Protagonistes Η ντροπή της δημοσιογραφίας σήμερα”.

Και πρόσθεσε: “Μητσοτάκης και Θεοδωράκης έκαναν τηλεοπτικό μελόδραμα το #Τεμπη_έγκλημα Θα έπρεπε να ντρέπονται και οι δύο, ειδικά ο δημοσιογράφος.”

Ο Σταύρος Δαμιανίδης είναι δημοσιογράφος στον σταθμό Focus Fm: “Έδωσε ρέστα μέχρι και το 90 χτες ο ποταμίσιος στους #protagonistes για να ξεπλύνει τον @PrimeministerGR! Δείτε τα αισχρά τελευταία δευτερόλεπτα που το “πλυντήριο” μας εξηγεί την αρχαία έννοια της λέξης θυμός, για να μας πει ότι μέσα από αυτήν θα πρέπει να φτάσουμε στη συγχώρεση!”

Ο Τάσος Τσακίρογλου είναι δημοσιογράφος στην ΕφΣυν και έγραψε στην εφημερίδα του για τη συνέντευξη:

“Ένα απίθανο δίδυμο: κάποιος που υποδυόταν τον πρωθυπουργό και ένας άλλος που υποδυόταν τον δημοσιογράφο που του παίρνει συνέντευξη.”

Δεν ήταν το μόνο κείμενο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα. Και ο Δημήτρης Κανελλόπουλος έγραψε για τη συνέντευξη: “Οι χθεσινοβραδινοί Πρωταγωνιστές ήταν μία χυδαία εκπομπή. Σε όλα της. Από τη δραματική αφήγηση μέχρι τις ερωτήσεις, από το στήσιμο έως τα… καλλιτεχνικά πλάνα.”

Ο Κώστας Ταχτσίδης είναι δημοσιογράφος στο Documento: “Μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε, αλλά από επικοινωνιακής άποψης, η παράσταση του Μητσοτάκη στους Protagonistes είναι από τις καλύτερες που έχω δει ποτέ. Ίσως η καλύτερη.”

Το σχόλιο του Χρήστου Αβραμίδη, επίσης δημοσιογράφος: “Θα συστηνα ψυχραιμία. Μην κράζετε τον Σταυρό #Θεοδωράκη για τη φιλική κουβεντουλα που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχει κάνει και χειρότερα.”

Από τους σχολιαστές δεν θα μπορούσε να λείπει ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης της εφημερίδας Documento.

“Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να μας κάνει να ξεχάσουμε τι πρωθυπουργός είναι και ο Θεοδωράκης μας θύμισε τι δημοσιογράφος ήταν.”

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης μέλη του Ρουβίκωνα βρέθηκαν έξω από το σπίτι του Σταύρου Θεοδωράκη πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα.

Συγκεκριμένα, έγραψαν έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στο Χαλάνδρι: «Το αίμα είναι ποτάμι και οι εκπομπές δεν το ξεπλένουν».

Η απάντηση του Θεοδωράκη

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ για το αν θα άλλαζε κάτι στη συνέντευξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι αν υπήρχε κάτι που θα ήθελε και δεν τον ρώτησε, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι «σημασία έχει μετά από μια συνέντευξη να νιώθεις ότι έχεις ρωτήσει αυτά που πρέπει να ρωτήσεις. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν απουσιάζουν ερωτήματα, όλα αυτά που θεωρώ σημαντικά, το κομματικό κράτος, η διαπλοκή με επιχειρήσεις που ανανεώνουν συμβάσεις και δεν κάνουν τίποτα, όλα αυτά εγώ τα ρώτησα. Σε κάποια ο κ. Μητσοτάκης είχε πολύ σαφείς απαντήσεις, σε άλλα δε με κάλυψε». Υπογράμμισε επίσης, ότι προβλήθηκαν όλες οι ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό.

 

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα