ΑρχικήΠαραπολιτικάΜπουρδούμης κατά Λιβαθινού για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου

Μπουρδούμης κατά Λιβαθινού για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου

Την αντίδραση του ηθοποιού και συζύγου της Λένας Δροσάκη η οποία έχει κάνει καταγγελίασε βάρος του Π. Φιλιππίδη, Αλέξανδρου Μπουρδούμη, προκάλεσε η συνέντευξή του σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινού στην Καθημερινή.
Δήλωσε βαθιά πικραμένος και απογοητευμένος, γιατί πιστεύει ότι το μεγάλο θύμα θα είναι το ίδιο το θέατρο. “Το θέατρο δεν είναι μια δουλειά, είναι μια αποστολή και δεν θα ήθελα να τραυματιστεί σε μια τόσο σημαντική στιγμή. Αυτά τα θέματα θέλουν προσοχή. Πάντα ελλοχεύει η κοινωνική υποκρισία. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που υπέφεραν και υποφέρουν. Δυστυχώς η βία υπάρχει παντού.
Σκέφτομαι τους νέους ηθοποιούς αλλά και την υπόληψη των παλαιότερων και ελπίζω να μην επικρατήσει ο κυνισμός, γιατί οδηγεί στην καταστροφή. Το Εθνικό Θέατρο πρέπει, χαμηλόφωνα καμιά φορά, να κρατάει τη θέση του και τη στάση του στις καρδιές των ανθρώπων” είπε ο σκηνοθέτης.
Σε αναρτήσεις του ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης έγραψε:
«Θύματα είναι μόνο οι άντρες και οι γυναίκες που έχουν υποστεί βία! Το θέατρο δεν θα πάθει τίποτα και θα συνεχίσει να επιβιώνει κι όταν εμείς γίνουμε σκόνη κ. Λιβαθινέ! Και όχι η βία δεν είναι παντού, είναι στο χέρι μας να μην είναι πουθενά.
Όχι κ. Λιβαθινέ το ΕΘΝΙΚΟ ωφείλει να βροντοφωνάζει και να προστατεύει τους νέους ειδικά ηθοποιούς! Η αλήθεια και η τόλμη δεν είναι κυνισμός! Κανείς δε θα κάτσει φρόνιμα πια κι αν κάποιος δεν το αντέχει, ας κάτσει αυτός φρόνιμα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ