Ντεμπούτο με Ικαρία για το νέο Ποτάμι 

13 mins read

Mε μια παρέμβαση στη συζήτηση για την παρουσία του πρωθυπουργού στην Ικαρία έκανε την πρεμιέρα της η Κίνηση Κοινωνικού Φιλελευθερισμού “εΜείς” στην οποία μετέχουν πρώην στελέχη του Ποταμιού που δεν στράφηκαν στη ΝΔ και δεν αποσύρθηκαν από την ενεργό πολιτική.
Το πρόσωπο της κίνησης προς τα έξω είναι ο πρώην βουλευτής Νίκος Νυφούδης.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Η υπομονή μας τελειώνει. Ο Πρωθυπουργός στην Ικαρία.
Οι συνεχιζόμενες παλινωδίες της κυβέρνησης στον καθορισμό των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και, κυρίως, η αναιτιολόγητη βάση των σπασμωδικών κινήσεών της είχαν ήδη κουράσει ακόμα και τον πλέον ορθολογικό και συνετό πολίτη. Όμως η χθεσινή εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην Ικαρία σε συνθήκες που προσομοιάζουν καταφανώς σε προεκλογική περιοδεία της δεκαετίας του ’80 δεν κουράζει απλώς, αλλά προσβάλλει.
Προσβάλλει όλους εκείνους τους ορθολογικούς και συνετούς πολίτες που εδώ και έναν σχεδόν χρόνο τηρούν τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα γεωγραφικά όρια των μετακινήσεων, την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Όλους εκείνους που έχουν κάνει Πάσχα και Χριστούγεννα στη μοναξιά τους. Όλους εκείνους που στέκονται έξω από τα μαγαζιά που πλέον μοιάζουν με κλειστές από χρόνια επιχειρήσεις. Και ο προσβεβλημένος πολίτης μπορεί εύκολα να χάσει τον ορθολογισμό και τη σύνεσή του. Και να πάψει να τηρεί τους νόμους. Και τότε δε θα μπορέσει καμία επικοινωνιακή καταιγίδα του Μεγάρου Μαξίμου και καμία στήριξη του μιντιακού συστήματος να σώσει τη χώρα από την καταστροφή ενός νέου οξύτερου κύματος της πανδημίας.
Όσο ο Πρωθυπουργός μένει στο προστατευμένο περιβάλλον των συνεργατών του και των ένθερμων υπερασπιστών του στα social media, δε θα κατανοήσει εύκολο το ατόπημά του. Για αυτό και είναι η ώρα κάποιος από τους «άριστους» συνεργάτες που είχε την ευθύνη σχεδιασμού του προγράμματός του στην Ικαρία να παραιτηθεί. Οι συμβολισμοί σε μια τέτοια συνθήκη οικονομικής και ψυχολογικής πίεσης των πολιτών δεν είναι αμελητέοι.

Facebook Comments