Ντόμινο καταγγελιών κατά γνωστού σκηνοθέτη

21 mins read

Δύο νέες καταγγελίες που έρχονται να συνταράξουν τον καλλιτεχνικό κόσμο, φέρνει στο φως η δικηγόρος του 40χρονου σήμερα Βασίλη, του πρώτου ανθρώπου που κινήθηκε νομικά εναντίον γνωστού ανθρώπου του θεάτρου για βιασμό και αποπλάνησή του όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών.
Σύμφωνα με το LIVENEWS, «Υπάρχουν άλλα δύο παιδιά που σήμερα είναι 23 και 21 ετών αντίστοιχα. Αφορούν στην περίοδο 2014 και 2017. Τα στοιχεία έχουν δοθεί ήδη στον εισαγγελέα. Τα αδικήματα του βιασμού και της αποπλάνησης που αναφέρουν τα δύο παιδιά είναι αδικήματα που δεν παραγράφονται. Τα παιδιά αυτά ήρθαν στο γραφείο μου και ανάφεραν τα περιστατικά. Ο ένας έχει υποστεί βιασμό».
Σύμφωνα με την δικηγόρο, η διαδικασία ήδη κινείται και το πιθανότερο είναι ο εισαγγελέας να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη έρευνα βάσει των όσων καταθέσουν τα δύο νεαρά παιδιά.
Την ίδια στιγμή, το «κατώφλι» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναμένεται να περάσει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, προκειμένου να καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Στόχος είναι ο κ. Μπιμπίλας να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του και αφορούν τα δύο πρόσωπα που εμπλέκονται στις δικογραφίες. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, αναμένεται να ζητηθεί να διαβιβαστούν στις αρχές και άλλες καταγγελίες που έχει λάβει το Σωματείο κατά διαφόρων καλλιτεχνών, εφόσον αυτές είναι ποινικά αξιόποινες και δεν έχουν περάσει τα όρια τις παραγραφής.
Ο Βασίλης, είναι το πρόσωπο που βρήκε πρώτος το θάρρος να κινηθεί νομικά κατά του ανθρώπου που κατηγορεί ότι τον βίασε. Ο εφιάλτης του ξεκίνησε ότι ήταν 15 ετών… Η περιγραφή του είναι σοκαριστική.
«Καθόμασταν δίπλα-δίπλα στον καναπέ και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί πέρα έτρεμα. Είχα σοκαριστεί. Αιφνιδιάστηκα. Με αγκάλιασε να με ηρεμήσει. Εγώ ήμουν σοκαρισμένος. Είχα παγώσει. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Ήταν πολύ περίεργο αυτό που ένιωθα. Την τρίτη φορά που βρεθήκαμε δέχτηκα σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από εκείνον».
Ο 40χρονος πια Βασίλης, που κατέθεσε μήνυση στις 8 Φεβρουαρίου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μίλησε για την τραυματική του εμπειρία που κράτησε συνολικά 4 χρόνια.
«Αυτή ήταν η αρχή μιας ιστορίας που κράτησε 4 χρόνια. Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Μου πέρασε ότι το θέλω όλο αυτό. Ότι μου αρέσει. Επειδή είχα ήδη αναζητήσει τη σεξουαλική μου ταυτότητα, λέγοντάς μου αυτός αυτά τα πράγματα ένιωθα ότι είναι δική μου απόφαση να συμμετέχω σε όλο αυτό. Όταν μεγάλωσα κατάλαβα. Αυτός ήταν 31 τότε».
Όπως αναφέρει, η τελευταία φορά που τον είδε ήταν όταν ήταν 19 ετών… Το ξέσπασμά του τον βοήθησε να απομακρυνθεί από εκείνον…
«η τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν όταν ήμουν 19. Ήμουν γεμάτος οργή. Ήταν στη Θεσσαλονίκη για παραστάσεις και εγώ είχα πάει να επισκεφτώ μία φίλη μου, επίσης μάρτυρας. Είχα πάει σπίτι του και εκεί είχα ένα μεγάλο ξέσπασμα. Του είπα ότι είναι παιδεραστής, ότι εκμεταλλεύεται παιδιά, τον είπα σκουλήκι».
Προς το παρόν, η μήνυση δεν έχει φτάσει στα χέρια του ανθρώπου που ο 40χρονος Βασίλης κατηγορεί για βιασμό, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία της προανακριτικής εξέτασης.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα