Ο Ακης Σκέρτσος εξαίρει τη συνεργασία αιρετών και εξωκοινοβουλευτικών

8 mins read

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος δεν θα πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές και το έχει ξεκαθαρίσει. Εχει, μάλιστα, θεωρητικοποιήσει την επιλογή του και την εξηγεί εμμέσως με άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

“(…)Εδώ θέλω να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία: η ώσμωση αιρετών και τεχνοκρατών είναι μια κατάκτηση. Βαθαίνει τη δημοκρατία, την εμπλουτίζει – βοηθάει τους πολιτικούς να λειτουργούν πιο τεχνοκρατικά και τους ειδικούς να σκέφτονται πιο πολιτικά ώστε μαζί να οργανώνουμε πιο «έξυπνα» και καινοτόμα τις κρατικές λειτουργίες. Ετσι εντοπίζονται ταχύτερα και αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά οι πιεστικές ανάγκες της κοινωνίας, επιλύονται τα σύνθετα και συχνά πολύπλοκα προβλήματα των καιρών μας.

Καθώς νέες υβριδικές απειλές διαμορφώνουν ένα σκηνικό αβεβαιότητας και αστάθειας, στη γειτονιά μας και ευρύτερα δεν έχουμε την πολυτέλεια – τολμώ να πω θα ήταν αυτοχειρία – να γυρίσουμε πίσω σε λαϊκιστικά πειράματα και να ξεχάσουμε τους λόγους που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Το οφείλουμε στους νέους, τους πραγματικά χαμένους της προηγούμενης δεκαετίας, που δικαίως απαιτούν από εμάς να μπορούν να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους.”

Facebook Comments