Ο διάλογος Μητσοτάκη- Βούτση μετά την πρόταση για κάμερες στους αστυνομικούς

9 mins read

Κατά την διάρκεια της πρωτολογίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου αναφέρθηκε στην τοποθέτηση ατομικών καμερών στους αστυνομικούς, σημειώθηκε ένας μικρός διάλογος με τον Νίκο Βούτση.
«Η άποψη μου είναι ότι όλες οι δυνάμεις, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ, πρέπει να φέρουν ατομική κάμερα καταγραφής εικόνα και ήχου για να μην μπορείς κανείς να κατασκευάζει γεγονότα κατά το δοκούν. Θα έχουμε αντιδράσεις από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.Θέλω την ξεκάθαρη άποψη σας κύριε Τσίπρα αν συμφωνείτε ή αν διαφωνείτε με αυτή την πρόταση. Κάμερες παντού σε όλους τους αστυνομικούς», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και πρόσθεσε «έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με άλλες αστυνομίες, όπως η γαλλική και η βρετανική, για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα ψυχογραφικά τεστ τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορούμε να διαγνώσουμε εκ των προτέρων εάν κάποιος αστυνομικός, νέος αστυνομικός, υποψήφιος αστυνομικός έχει κάποια ροπή στη βία που να τον καθιστά επικίνδυνο για να αναλάβει αυτό το βαρύ λειτούργημα», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να παρεμβαίνει και να αναφέρει «με τις σέλφι να το κάνουμε» και ο πρωθυπουργός απάντησε «σας ενοχλούν τώρα οι κάμερες.Όταν θα δείχνουν οι κάμερες τους μπαχαλάκηδες να πετάνε τις μολότοφ, σας ενοχλούν οι κάμερες. Άρα δεν τις θέλετε τις κάμερες στους αστυνομικούς».

Facebook Comments