Ο Φίλης και η Αναγωνστοπούλου θέλουν ακόμη πιο σκληρή γραμμή για τη συμφωνία Μησοτάκη-Μακρόν

9 mins read

Δεν τους φτάνει η καταψήφιση, θέλουν ακόμη πιο σκληρή καταγγελία. Μπορεί ο Αλ. Τσίπρας να δέχεται ήδη κριτική για το ΟΧΙ στην ελληνογαλλική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας (την Πέμπτη η ψηφοφορία) αλλά υπάρχουν στελέχη που δεν το βρίσκουν αρκετό. Ο Νίκος Φίλης ε, λέγοντας ότι “η κούρσα των εξοπλισμών δεν οδηγεί πουθενά” και ότι οι διαφορές με την Τουρκία πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά, κατηγόρησε τη Γαλλία ότι “ανασυστήνεται στη βάση ενός αυτοκρατορικού δόγματος για τη Μεσόγειο“.

Και πρόσθεσε: “Το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να στηρίζεται σε διαρκή διπλωματική πρωτοβουλία, για την ειρηνική επίλυση των εκκρεμοτήτων, των διαφορών που έχουμε με την Τουρκία. Αυτό σημαίνει διεθνές δίκαιο και Χάγη. Τώρα ακούμε για τη Γαλλία που θα έρθουν εδώ πέρα οι στρατιώτες να βάλουν τα στήθη τους μπροστά για να υποστηρίξουν οι Γάλλοι τα ελληνικά συμφέροντα“.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Σία Αναγνωστοπούλου κατήγγειλε αύξηση των αμυντικών δαπανών 40 φορές μέσα σε ενάμιση χρόνο. “Τι μπορεί να σημαίνει; Τι είδους πατριωτική γραμμή είναι αυτή; Τι είδους εθνική και κοινωνική συνοχή εξασφαλίζει; Σπάτε ή δεν σπάτε την εθνική γραμμή ότι η χώρα -και μετά από όσα έχει υποστεί- ιστορικά δεν εμπλέκεται σε παιχνίδια που την ξεπερνάνε και τα οποία δεν είναι δικά της; Σε ποια στρατηγική εντάσσεται το εκστρατευτικό σώμα, η συνδρομή της Ελλάδας στη Γαλλία στο Σαχέλ για παράδειγμα;“, αναρωτήθηκε.

Facebook Comments