Ο Κ. Χρυσόγονος υμνεί τον Ν. Ανδρουλάκη

10 mins read

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Χρυσόγονος είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Ν. Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ από την αρχή. Τώρα προχωρά ένα βήμα παραπέρα λέγοντας στον ρ/σ Status:”Αν με ρωτούσαν σε γκάλοπ ποιον θεωρώ καταλληλότερο για πρωθυπουργό μεταξύ των Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη, θα έλεγα χωρίς δισταγμό, Ανδρουλάκη”.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ είναι καταπέλτης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

“Πέρα από την έλλειψη ουσιαστικής αυτοκριτικής για τα κυβερνητικά πεπραγμένα της περιόδου 2015-19 και νέων ιδεών για το μέλλον, είναι φανερή η αναντιστοιχία μεταξύ της οργανωμένης βάσης του κόμματος και της εκλογικής του επιρροής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραμείνει πεισματικά προσκολλημένος σε μια οργάνωση λίγων χιλιάδων μελών, σχεδόν την ίδια από τότε που αγωνιζόταν να υπερβεί το όριο του 3%. Οι προκείμενες σ΄ αυτόν συνδικαλιστικές και αυτοδιοικητικές παρατάξεις καταγράφουν ως επί το πλείστον μονοψήφια εκλογικά ποσοστά, ενώ οι εσωκομματικές του διαδικασίες δεν ενδιαφέρουν κανέναν εκτός από τα στελέχη του.

Το χειρότερο είναι ότι ο νέος σε ηλικία πρόεδρός του μοιάζει ολοένα και πιο παλιός από πολιτική άποψη, περιβάλλεται από αυλοκόλακες και ανέχεται προσπάθειες υπονόμευσης εκ των έσω εναντίον όσων πρώην υπουργών διαθέτουν ένα έστω ελαφρώς διακριτό πολιτικό στίγμα. Με άλλες λέξεις, η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν δείχνει να μπορεί να πραγματοποιήσει άνοιγμα προς την κοινωνία, αλλά περιπίπτει σε μια ολοένα χειρότερη εσωστρέφεια.”

Facebook Comments