Ο Κασιμάτης τρολάρει τον Αρσένη

12 mins read

Ο γνωστός για το φλεγματικό χιούμορ του αρθρογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Στέφανος Κασιμάτης αφιερώνει ένα χορταστικό μέρος της στήλης του στην πρόταση του Κρίτωνα Αρσένη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Γράφει συγκεκριμένα:

“Ο Κρίτων Αρσένης, ο λαμπρός βουλευτής του «Μέρα25», βρήκε τη λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας και, επειδή είναι καλοπροαίρετος άνθρωπος, τη μοιράστηκε ευχαρίστως μαζί μας, μέσω Twitter: «Η δική μας απάντηση στην ακρίβεια: Ρεύμα, νερό, στέγη, παιδεία, υγεία, 6ωρη 4ήμερη εργασία και βασικό εισόδημα για όλ@. Κοινωνικοποίηση των εταιρειών ηλεκτρισμού, ύδρευσης, δημόσια στέγη για όσ@ δεν έχουν αξιοπρεπή κατοικία, δημόσια, οικολογικά, δημοκρατικά, συμπεριληπτικά σχολεία».

Να επισημάνω ότι η χρήση του συμβόλου «@» αντί κατάληξης γίνεται σκοπίμως από πλευράς του καλού βουλευτή, ώστε να αποφεύγεται η αναφορά στο γένος της αντωνυμίας και, κατ’ επέκταση, στο φύλο του προσώπου που μπορεί να αφορά. Κάνει, με άλλα λόγια, τη γραμματική να συμμορφωθεί με την πολιτική ορθότητα όσων έχουν μπερδέψει τη βιολογική πραγματικότητα του φύλου με τη σεξουαλική συμπεριφορά. Βάζει τη γραμματική, όπως την ξέρουμε, στην προκρούστειο κλίνη μιας υποτιθέμενης συμπεριληπτικότητας, που λειτουργεί διχαστικά. Να κάνω σαφές ότι δεν τον μέμφομαι γι’ αυτό που κάνει στη γλώσσα καθόλου. Δικαίωμά του είναι να τη μιλάει όπως του αρέσει. Αντιθέτως, η περίσταση μου δίνει την ευκαιρία να δηλώσω πόσο ευχαριστώ τον Κρίτωνα Αρσένη, που με την ύπαρξή του κάνει πιο υποφερτό, για πολλούς σαν κι εμένα, πιστεύω, το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου.

Οσον αφορά τον πληθυντικό, που χρησιμοποιεί στην ανάρτησή του ο Κρίτων («η δική μας απάντηση»), υποθέτω ότι αναφέρεται στις φωνές που ακούει ή, ενδεχομένως, στον κόσμο των πνευμάτων, που μας περιβάλλει αλλά μας είναι αόρατος. Συμπεριληπτικό ήταν και αυτό δηλαδή…”

Facebook Comments

Τελευταία Νέα