ΑρχικήΠαραπολιτικάΟ Κασσελάκης έκαψε το εξώδικο που έλαβε από τον Γρήγορη Δημητριάδη (video)

Ο Κασσελάκης έκαψε το εξώδικο που έλαβε από τον Γρήγορη Δημητριάδη (video)

Έξι ερωτήματα Κασσελάκη προς Δημητριάδη πριν “κάψει” το εξώδικο – «Δώρο από τον ανιψιό της αριστείας».

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε ότι έλαβε εξώδικο από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον οποίο αποκαλεί ειρωνικά «ανιψιό της αριστείας», και απάντησε δημόσια, απευθύνοντας έξι ερωτήσεις προς τον πρώην γενικό γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου.

«Δείτε τι δώρο πήρα σήμερα στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, δείχνοντας το εξώδικο μπροστά στην κάμερα. «Όχι από τον Αυγενάκη, τον φραπέ ή τον χασάπη, αλλά από τον ανιψιό της αριστείας – τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Παρεξηγήθηκε, φαίνεται, επειδή στην απάντησή μου στον Άδωνι Γεωργιάδη τού ευχήθηκα να χαίρεται τους φραπέδες, τους χασάπηδες, τους Αυγενάκη και τον ανιψιό που παρακολουθούσε τους πάντες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι ο Δημητριάδης ισχυρίζεται πως η Δικαιοσύνη δεν του έχει αποδώσει καμία κατηγορία, όμως –όπως υποστηρίζει ο ίδιος– η υπόθεση δεν έχει ακόμη φτάσει στη φάση της ανάκρισης και παραμένει ανοιχτή.

Πριν προχωρήσει, ο Κασσελάκης δήλωσε ότι θα θέσει έξι συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Δημητριάδη, πριν “ρίξει στη φωτιά” το εξώδικο που έλαβε, αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για πολιτική και ηθική πρόκληση.

Οι ερωτήσεις

«Έξι ερωτήσεις απευθείας σε εσάς, κύριε Δημητριάδη. Πρώτον, στον χρόνο που γίνονταν οι παρακολουθήσεις είχατε εσείς την πολιτική αρμοδιότητα εποπτείας της ΕΥΠ; Ναι ή ΟΧΙ;

Δεύτερον, γιατί ο θείος σας, σας παραιτείσαι λέγοντας ότι εσείς έπρεπε να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη; Έκανε λάθος, Σας αδίκησε; Εάν ναι, να ανασκευάσει;

Τρίτον, ισχύει ότι ο βασικός κατηγορούμενος Γιάννης Λαμπρινός είναι κουμπάρος σας; Ναι ή ΟΧΙ;

Τέταρτον, σε σχέση με τον άλλο βασικό κατηγορούμενο, τον ίδιο,ισχύει ότι ο οδηγός του αγόρασε εταιρεία ιδιοκτησίας σας; Ναι ή ΟΧΙ;

Πέμπτον, ισχύει ότι ο νυν Γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και πολύ στενός συνεργάτης Γιάννης Σμυρλής, υπέγραψε την εξαγωγή του Predator μετά από αίτηση της εταιρείας του κουμπάρου σας και έκτον θεωρείτε και εσείς σύμπτωση ότι το 1/3 των στόχων του Predator ήταν και στόχοι της ΕΥΠ; Όπως δηλαδή τον χαρακτήρισε στο κατάπτυστο πόρισμά του ο πρώην αντιεισαγγελέας Ζήσης;

Οκ, ίσως να μην τους παρακολουθούσε όλους, αλλά παρακολουθούσε υπουργούς, στρατιωτικούς, εισαγγελείς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες. Αυτά είναι facts. Θα είμαι εδώ να λάμψει η αλήθεια. Χωρίς ασυλίες, χωρίς κρατική χρηματοδότηση, χωρίς χορηγούς. Ο μόνος που κάνει πραγματική αντιπολίτευση σε αυτή τη χώρα. Ο μόνος που έχει βρει τον μπελά του από την ελληνική δικαιοσύνη επειδή ως κάτοικος του εξωτερικού δάνεισε χρήματα φορολογημένα και άσπρα να πληρωθούν μισθοί.

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης ρίχνει το εξώδικο στη φωτιά.

«Προχωράω με μόνη στήριξη εσάς τους Έλληνες πολίτες και επιστρέφω το εξώδικο του αρίστου ανιψιού εκεί που ανήκει. Προσάναμμα. Με μεγάλη χαρά λοιπόν περιμένω την επόμενη νομική ενέργεια του κυρίου Δημητριάδη για να μπορούν να κρίνουν επιτέλους στα αρμόδια δικαστήρια ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ