Ο Κούλογλου ζητά από τον Τσίπρα να χειριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ σαν τον Παναθηναϊκό

8 mins read

Με άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, συνεχίζοντας το “μήπως δεν αρέσουμε, πρόεδρε;“, επικαλείται τα επιτυχημένα μοντέλα που ισχύουν στο ποδόσφαιρο ως συνταγή ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επίμαχο απόσπασμα:

«η ομάδα χρειάζεται ριζική ανανέωση. Να μελετήσει τι δεν πήγε καλά, να αλλάξει τακτική ανάπτυξης του παιχνιδιού, να αντικαταστήσει ορισμένους παλιούς με νέους παίκτες, να κάνει και μεταγραφές – καλές, όχι ό,τι περισσεύει από άλλες ομάδες – να κοιτάξει να επενδύσει στις ακαδημίες, να βρει ταλέντα από την επαρχία για τους επόμενους αγώνες. Αν χρειαστεί, αλλάζει και φανέλες, διατηρώντας φυσικά το βασικό χρώμα. Και, πολύ σημαντικό, να δουλέψουν προπονητικό team και παίκτες επαγγελματικά, γιατί τα θαύματα με τις ερασιτεχνικές ομάδες μια φορά γίνονται.

Το 1963 ο Παναθηναϊκός έκανε τη θρυλική τότε ανανέωση, εισήγαγε ένα νέο αγωνιστικό σύστημα («4-3-3») κέρδισε αήττητος το πρωτάθλημα και κυριάρχησε τα επόμενα χρόνια. Το επιτυχημένο εγχείρημα στηρίχθηκε σε έναν αναντικατάστατο, τον Δομάζο, τον οποίο πλαισίωσαν και άλλοι ικανοί παίκτες. Μόνος του ο Δομάζος δεν μπορούσε να κερδίσει, αλλά ούτε η ομάδα χωρίς αυτόν. Τελικώς βρήκαν χημεία και μπήκαν οι βάσεις για το Γουέμπλεϊ».

Facebook Comments