Ο Λοβέρδος θα πετάξει τον Τσίπρα έξω από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα

7 mins read

Σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα με το καθεστώς του παρατηρητή στις συναντήσεις των ευρωσοσιαλιστών.

Και δεσμεύτηκε ότι αν κερδίσει στη μάχη της ηγεσίας θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να εκδιωχθεί ο Αλ. Τσίπρας από το ΕΣΚ. Κατά τα άλλα, ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή στην κυβέρνηση είναι γι αυτόν βασικός στόχος. Και αφού η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται, τότε τι μένει;

Συγκεκριμένα, είπε:

«Αυτόνομη πορεία έχουν όλα τα κόμματα. Αυτόνομη πορεία όμως δε σημαίνει ότι έχεις και μια θετική πρόταση εξουσίας. Η πολιτική δεν μπορεί να εξαντλείται σε αυτό. Το ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει στην κυβέρνηση του τόπου. Εγώ λέω το εξής: διπλασιασμός δυνάμεων στις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική και στις επόμενες μετά από ένα μήνα ανοιχτή η δεύτερη θέση. Άρα η αυτόνομη πορεία δε φτάνει ως πρόταγμα. Θεωρείται από κάποιους ότι φτάνει. Εγώ δε συμφωνώ. (…) Δεν έχω βεντέτα με τον κ. Τσίπρα. Άλλωστε οι συνομιλίες μας δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.»

Facebook Comments