ΑρχικήΠαραπολιτικάΟ Μάνος Ματσαγγάνης μαζί με τον Σταύρο Μπένο στη νέα αρχή της...

Ο Μάνος Ματσαγγάνης μαζί με τον Σταύρο Μπένο στη νέα αρχή της Εύβοιας

Μία νέα συνεργασία αποκάλυψε ο Σταύρος Μπένος, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Εύβοιας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι και στον Παύλο Τσίμα.

Ο κύριος Μπένος ανέφερε ότι ένας εκ των επιστημόνων που θα έχει στο πλευρό του είναι ο οικονομολόγος Μάνος Ματσαγγάνης.

Ποιος είναι ο Μάνος Ματσαγγάνης

Ο Μάνος Ματσαγγάνης είναι Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου.

Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, καθώς και στα πανεπιστήμια του York (MSc) και του Bristol (PhD). Εργάστηκε στη London School of Economics (1990-93), στο Γραφείο του Πρωθυπουργού (1997-2001), στo Πανεπιστήμιο Κρήτης (1996-99 & 2001-04), στo Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (1999-2001) και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2004-16), όπου ίδρυσε και διηύθυνε την Ομάδα Ανάλυσης Δημόσιας Πολιτικής. Έχει συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον ΟΟΣΑ, τη UNICEF και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ήταν μέλος της Ομάδας Ειδικών του Ευρωπαίου Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων László Andor (2012-14). Υπήρξε Fulbright Scholar στα πανεπιστήμια Harvard (2014) και Berkeley (2015), Visiting Scholar στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (2017, 2018) και Visiting Professor στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης (2019).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ