Ο Μητσοτάκης περιγράφει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

8 mins read

«Πρέπει να συμβολίζει την ενότητα του έθνους» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ο Πρωθυπουργός στέλνοντας μηνύματα πανταχόθεν και συμπληρώνει ότι «θα ήταν σημαντικό να μην εκλεγεί μόνο από την παράταξη που θα τον προτείνει και έχει την πλειοψηφία στη Βουλή σήμερα».

Μιλώντας στο «ΒΗΜΑ» ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να αποκαλύψει το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά τον «φωτογράφισε».

«Οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι αυστηρά καθορισμένες από το Σύνταγμα. Πρέπει να συμβολίζει την ενότητα του έθνους. Κατά συνέπεια, θα ήταν σημαντικό να μην εκλεγεί μόνο από την παράταξη που θα τον προτείνει και έχει την πλειοψηφία στη Βουλή σήμερα. Άρα, είναι σημαντικό το πρόσωπο που θα προταθεί να μπορεί να συγκεράσει πολιτικές δυνάμεις εντός του Κοινοβουλίου. Αναγνωρίζω ότι η ευθύνη της επιλογής είναι δική μου. Είναι μια βαθιά προσωπική απόφαση. Θα προτείνω το πρόσωπο που θεωρώ πλέον κατάλληλο, πιστεύοντας ότι η εισήγησή μου θα είναι τέτοια που θα πρέπει τα άλλα κόμματα να κληθούν να αιτιολογήσουν γιατί δεν θα την ψηφίσουν», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το αν θα είναι άνδρας ή γυναίκα είπε: «Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση. Και δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει και την ελληνική κοινωνία. Το κατάλληλο πρόσωπο ενδιαφέρει».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα